Dret a poder dormir - Sílvia Colomé
20 Minutos 27/07/04

300 veins de Sant Andreu s'uneixen per acabar el soroll
que provoquen uns aparells d'aire condicionat que els han obligar a canviar els habitats
.

Fa més de deu anys que els aparells d´aire condicionat d'una empresa de telefonia no deixen dormir els veins."És com si tinguesim una autopista al davant",comenta Margarita Fresno, representant dels més de 300 afectats per aquesta instal·lació, ubicada a l'interior d'una illa d'edificis entre els carrers Cinca, de la Resideència d'Estefania Requesens, el passage Isabel Ribó i el passeig de Torras i Bages.

Els veins asseguren que el soroll sobrepasa l'index permès, segons els controls de sonometría,i han hagut díntentar conviure amb el soroll. Fresno explica:"He canviat la ubicació de les habitacions per sentir-lo al menys possible". Peró la convivéncia resulta impossible.

Síntomes
"Patim problemes de salut, estrés, de concentració, pérdua d'oïda, insomní....",explica Fresno. Fins i tot hi ha vens que eviten l´'hora de tornar a casa, "és per no sentir el soroll que tenim ficat al cap,afirma".

El districte de Sant Andreu assegura que fa un any que segueix aquest tema .Ha obert un expedient administratiu a l'empresa i hi ha fet inspeccions i requeriments perquè solucioni les deficiències de les instal·lacions.

El districte també ha efectuat medicions sonomètriques que han conduït a demanar el precinte de les instal-lacions.

Menstrestant, els veïns continuen sentint un problema que "fa massa temps que dura".Ja han posat la qüestió a les mans d'un advocat. "L'únic que volem és poder dormir", conclou Fresno.




tornar a la pàgina d'aquesta opinió
DRET A PODER DORMIR

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPFòrums STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP