per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP

suggeriments

Potser aquests suggeriments poden ajudar a algú.
.

És ben veritat que, de vegades, els arbres no ens deixen veure el bosc
i s'ens escapen petits detalls que, d'ésser tinguts en compte, ens millorarien.Aspecte extern del nostre Comerç
Comerç Minorista - situació 2002

  - Pintades. Els anomenats 'graffitis' desllueixen l'aspecte dels establiments i de la zona on estan ubicats. Donen sensació de deixadesa i de manca de respecte vers els visitants (clients/consumidors potencials o reals) i minimitzen l'esforç que hem fet per a deixar un aparador atraïent...
Els acostumen a fer jovent preocupat d'obtenir notorietat (els típics garigots que no diuen res de res) o col·lectius alternatius (okupes, etc.)
Els uns i els altres no poden mantenir un pols amb un comerciant decidit a fer l'esforç de netejar, amb pintura del mateix color del fons de la façana o amb un producte adequat, immediatament (l'endemà mateix) el garigot fet la nit anterior.
El cost que per els 'graffitaires' tenen els sprais no els permet 'malgastar-los' en una paret que saben que l'endemà tornarà a estar neta. L'opinió de que "...encarà és pitjor netejar-ho, perquè 's'enfadaran' i hi tornaran cada dia..." és errònia.
Només faltaria que quatre xavalets tinguessin més força de voluntat i capacitat econòmica que un emprenedor comerciant que arrisca els seus recursos dia a dia per a donar un servei a la comunitat.
Si cada un netegem les nostres façanes, les zones deixaran de tenir el mal aspecte que avui tenen, impensable en una 'Gran Superficie' on destinen recursos per a mantenir un aspecte net i atraient.
  - Fanals. El mateix es pot dir dels fanals 'adornats' amb 'suggerents' i 'acuradament realitzats' missatges tipus "Te vendo un piso", "Yo también" "Y yo otro más mejor"...
Si a la que detectem, al fanal del davant o del costat de la botiga, un cartellot nou... l'arrenquem, l'entorn i les ganes de passar-hi es potenciaran.
Al cap d'unes quantes 'arrencades' els 'professionals' de la publicitat marrana deixaran de perdre el temps enganxant-ne de nous i aviat només tindrem d'anar extirpant els que hi col·loquin els 'despistats' (llavors ja serà poca feina)

Aparadors
  L'aparador no és una extensió del magatzem. És a dir no cal que estigui ple de quasi tots els articles que oferim al nostre públic.
L'aparador és com la tarjeta, l'anunci, el "thriller" ('trailer') d'una pel·lícula... Té la missió de fer atractiu el que hi ha al darrera: el nostre Comerç.
I, com el "thriller" d'una pel·licula, que no ha d'explicar-la sino fer que tinguem ganes d'anar a veure-la, l'aparador ha de cridar l'atenció del client potencial i motivar-lo a entrar (després, a dins, ja estem nosaltres per aconsellar i oferir allò que pot cobrir les seves necessitats)
Paga la pena l'esforç de canviar sovint l'aparador (cada mes, o millor encara cada setmana o cada quinze o vint dies) Sempre hi ha excuses: l'estiu, la calor, la tardor, la Festa Major, la primavera, l'estrena d'una pel·lícula, l'ascens a tercera de l'Unió Esportiva Sant Andreu... les rebaixes... una oferta especial... un producte nou o interessant...
IMAGINACIÓ!!
Els veïns, els passejants... es senten atrets a passar sovint per un aparador que canvia i és bonic.Aquesta Secció s'anirà incrementant amb suggeriments nous.
Hi publicarem tots aquells suggeriments i opinios dels Comerciants Andreuencs que ens arribin

webstap@sant-andreu.com

Guia del Comerç Andreuenc
Menjar i Beure a STAP
La Salut a STAP
El Comerç i La Indústria a STAP
Guia Comercial 1999-2000
WEB STAP - Pàgina Inici