habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els veïns de Sant Andreu denuncien el retard acumulat de l'ambulatori que es farà a les antigues casernes - Anna Ballbona
El Punt 23/06/09

Recullen 3.300 firmes per exigir que les obres comencin com més aviat millor.

Els veïns de Sant Andreu estan farts del retard acumulat en l'inici de les obres dels tres centres sanitaris que s'han de fer als terrenys de les antigues casernes. Tot i que fa uns dies l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut van fer públic l'acord per començar aviat les obres dels equipaments projectats (un centre d'atenció primària, un centre de salut mental i un centre sociosanitari), els veïns de Sant Andreu en recelen. De fet, encara esperen que els donin un calendari d'obres concret.

La construcció d'un ambulatori a les antigues casernes de Sant Andreu és el dèficit més urgent que els veïns demanen al Departament de Salut que resolgui. Ara, el "barri" de Sant Andreu té només un sol ambulatori –amb dues àrees bàsiques de salut– per atendre els més de 52.000 habitants que hi viuen. Per això, les associacions de veïns de Sant Andreu del Palomar i Sant Andreu Nord-Tramuntana han recollit 3.300 signatures per exigir que les obres d'aquest equipament, juntament amb els altres dos de projectats, comencin com més aviat millor. I no només això: cansats que els donin allargues, demanen «compareixença pública» de la consellera de Salut, Marina Geli, davant dels veïns, perquè detalli el calendari d'obres previst. «La situació és molt urgent i no tenim cap termini d'inici d'obres», adverteix Genís Pascual, president de l'associació de veïns de Sant Andreu del Palomar.

Divendres, dos dies abans de la roda de premsa de les associacions de veïns, que ahir van exposar els seu malestar pel retard de les obres, el Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona van fer públic l'acord per desencallar els tres equipaments sanitaris a les antigues casernes. Sense donar una data concreta per a l'inici de les obres, assenyalaven que la posada a licitació dels projectes es faria aviat. A més, van donar a conèixer que la construcció dels tres centres anirà a càrrec del Consorci de la Zona Franca, mentre que l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS) serà l'encarregat de la seva gestió.

Els terrenys de les antigues casernes són objecte d'una gran transformació urbanística, que inclou habitatges socials i equipaments educatius, culturals i esportius, en una part dels quals ja construïts.


. Atès el retard acumulat, els veïns han demanat diverses vegades que es construeixin aquests serveis sanitaris, destacant la necessitat d'un nou centre d'atenció primària a la zona.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP