habitatge públic
de lloguer
a les casernes
A l'espera de l'obertura d'un CAP a les casernes - Maria Ortega
AVUI 17/11/08

Els veïns reclamen conèixer la data de l'inici de les obres.
El departament de Salut està estudiant el projecte.


Des de l'any 1998 que a les casernes de Sant Andreu ja no hi ha activitat militar. I des del 2002 que els veïns de la zona hi reivindiquen un centre d'atenció primària (CAP). De fet, ja està aprovat però, segons aquests veïns, acumula sis mesos de retard que se sumen a un procés complicat de cessions i planificacions que han fet demorar el projecte més enllà del que la paciència d'alguns, com els membres de l'Associació de Veïns Sant Andreu - Nord Tramuntana està disposada a suportar.

Aquests veïns, que a mitjans d'octubre van convocar les entitats del "barri" per fer-se una foto protesta, que ha de servir per recordar a les autoritats que encara esperen el seu ambulatori, denuncien que "el procés s'està demorant massa".



Els terrenys els va comprar el Consorci de la Zona Franca al ministeri de Defensa i l'octubre del 2005 en va cedir una part a la Generalitat perquè tirés endavant les instal·lacions sanitàries previstes en aquest projecte que combina diferents equipaments per al "barri", zones verdes, nous vials i habitatge protegit i lliure. Tot plegat, però, va amb retard.

Els veïns recorden que se'ls va explicar que un cop cedits els terrenys, les obres començarien al cap de trenta mesos i que, per tant, "ja fa sis mesos que aquest termini s'ha superat i les obres no han començat". El projecte, que inclou a més del CAP, un centre de salut mental per a adults i un altre d'infantil i juvenil, té un pressupost de 26 milions d'euros.

Des del departament de Salut asseguren que el projecte executiu ja està finalitzat i el pressupost acceptat i que, en aquests moments, el Servei Català de la Salut està estudiant la fórmula de finançament operativa per tirar endavant les obres de tots aquests equipaments.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP