habitatge públic
de lloguer
a les casernes
A l'espera de l'obertura d'un CAP a les casernes - Maria Ortega
AVUI 17/11/08

Els ve´ns reclamen conŔixer la data de l'inici de les obres.
El departament de Salut estÓ estudiant el projecte.


Des de l'any 1998 que a les casernes de Sant Andreu ja no hi ha activitat militar. I des del 2002 que els ve´ns de la zona hi reivindiquen un centre d'atenciˇ primÓria (CAP). De fet, ja estÓ aprovat per˛, segons aquests ve´ns, acumula sis mesos de retard que se sumen a un procÚs complicat de cessions i planificacions que han fet demorar el projecte mÚs enllÓ del que la paciŔncia d'alguns, com els membres de l'Associaciˇ de Ve´ns Sant Andreu - Nord Tramuntana estÓ disposada a suportar.

Aquests ve´ns, que a mitjans d'octubre van convocar les entitats del "barri" per fer-se una foto protesta, que ha de servir per recordar a les autoritats que encara esperen el seu ambulatori, denuncien que "el procÚs s'estÓ demorant massa".Els terrenys els va comprar el Consorci de la Zona Franca al ministeri de Defensa i l'octubre del 2005 en va cedir una part a la Generalitat perquŔ tirÚs endavant les instalĚlacions sanitÓries previstes en aquest projecte que combina diferents equipaments per al "barri", zones verdes, nous vials i habitatge protegit i lliure. Tot plegat, per˛, va amb retard.

Els ve´ns recorden que se'ls va explicar que un cop cedits els terrenys, les obres comenšarien al cap de trenta mesos i que, per tant, "ja fa sis mesos que aquest termini s'ha superat i les obres no han comenšat". El projecte, que inclou a mÚs del CAP, un centre de salut mental per a adults i un altre d'infantil i juvenil, tÚ un pressupost de 26 milions d'euros.

Des del departament de Salut asseguren que el projecte executiu ja estÓ finalitzat i el pressupost acceptat i que, en aquests moments, el Servei CatalÓ de la Salut estÓ estudiant la fˇrmula de finanšament operativa per tirar endavant les obres de tots aquests equipaments.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP