habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Barcelona farà malgrat la crisi 12.000 pisos protegits - Albert Ollés
El Periódico 21/05/08

• Hereu assegura que "blindarà" el pla de vivendes que ha de regir fins al 2011.
• Anuncia que s'han localitzat 50 finques on exercir el dret de tempteig.


Al mal temps, blindatge dels compromisos municipals. Sota aquesta premissa, l'alcalde de Barcelona es va comprometre ahir a mantenir el pla municipal de construcció de 12.000 vivendes de protecció fins al 2011, malgrat la crisi que afecta amb duresa el sector del totxo. Un projecte que va abanderar el programa electoral d'Hereu fa ara un any i que es concreta en 6.000 pisos acabats d'aquí a tres anys, 6.000 vivendes més en fase d'execució i sòl reservat per edificar-ne 6.000 més en el següent mandat.

L'alcalde va fer aquestes declaracions durant una conferència organitzada pel Col.legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, en què va seguir la seva estratègia dels últims mesos d'apostar per l'optimisme, malgrat els núvols negres que ja han arribat, i desmarcar Barcelona dels pitjors efectes de la crisi econòmica. En aquest sentit es va mostrar confiat que Barcelona notarà menys el descens de demanda de vivenda registrat a Catalunya i Espanya gràcies a "l'atractiu" que li confereix ser el "centre d'una àrea metropolitana".

Sigui com sigui, i perquè els efectes de la desacceleració econòmica repercuteixin al mínim possible en el sector de la construcció a Barcelona, Hereu va apostar per "blindar" els projectes públics de promoció de vivenda protegida i "assignar" els recursos econòmics per a això.

"Per l'ajuntament, l'ampliació del parc de vivendes té una triple dimensió: de cohesió social, de transformació de la ciutat i, sobretot ara, d'instrument de reactivació econòmica", va assenyalar.

Un altre dels punts en què vol incidir de manera especial el bipartit municipal de govern és en la de la rehabilitació, a la qual es vol destinar, entre les diferents administracions, una mitjana de 30 milions d'euros anuals per subvencionar els projectes de millora que portin a terme els propietaris.

DEU OFICINES DE DISTRICTE
Hereu va assegurar que en el primer trimestre del 2009 els 10 districtes de Barcelona comptaran amb una oficina de vivenda per "tramitar les ajudes a la rehabilitació i simplificar el procés". L'alcalde va recordar que actualment hi ha nou àrees especials de rehabilitació a Barcelona, i va insistir a incloure-hi els nuclis antics de Sarrià, Sant Gervasi i les Corts.

La reserva d'un 5% dels pisos municipals de lloguer a les persones amb menys recursos i el dret de tempteig per comprar edificis i destinar-los a vivenda protegida (ja s'han localitzat 50 finques) són altres mecanismes previstos per a aquest mandat.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP