habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Protesta a Nou Barris contra uns pisos en zona verda - Jordi Subirana
El Periódico 25/04/08

• Els veïns s'oposen a unes cases socials i presenten al.legacions al pla.
• L'ajuntament argumenta que es fa una permuta amb un altre terreny pròxim.


Una part del barri de la Prosperitat, al districte de Nou Barris, està en peu de guerra contra l'ajuntament. Els veïns s'oposen a la construcció d'uns pisos dotacionals en uns antics terrenys de Renfe-Meridiana, que van ser comprats fa diversos anys pel consistori i que estan qualificats com a zona verda al Pla General Metropolità (PGM).

El pla municipal, que es troba en fase d'aprovació inicial, passa per portar a terme una modificació del PGM que permeti utilitzar el solar, situat entre el passeig de Valldaura, l'avinguda de Rio de Janeiro i el carrer d'Argullós, per a equipaments. Segons el gerent de Nou Barris, Josep García Puga, per fer-ho el districte planteja una permuta amb altres terrenys situats a la plaça veïna de Harry Walker, que estaven destinats a edificis públics i que ja s'usen com a zona verda.

GRAN DENSITAT
Grups de residents, que han omplert la zona de pancartes de protesta, són contraris al projecte. El president de l'associació de veïns, Ricardo Domingo, opina que aquest solar és l'últim que queda al barri per recuperar. "La Prosperitat és una zona amb una gran densitat de població que no disposa d'espais verds", assegura. A les al.legacions al pla, l'associació de veïns assegura que l'ajuntament no va construir "per desídia" una llar d'infants a Harry Walker quan el solar era per a equipaments.

La intenció del districte és aixecar 125 pisos protegits. També s'hi construiran alguns equipaments, amb un ús que es decidirà entre l'ajuntament i els veïns, als baixos de l'edifici de pisos i en una llenca de terreny pròxima. L'associació critica també que les vivendes, encara que siguin protegides, no poden ser considerades un equipament perquè tenen un règim particular.

CARTELLS DE CiU
Els residents no són els únics que han aixecat el crit d'alarma. CiU ha omplert el barri de cartells de protesta. El regidor nacionalista Antoni Vives critica la intenció d'aixecar pisos en zona verda i carrega contra la política municipal de la requalificació del sòl en matèria dotacional, que titlla d'"urbanisme triler", fent al.lusió a les permutes de terreny. Vives afegeix que el districte de Nou Barris actua amb "prepotència" i que no ofereix una compensació clara als veïns en equipaments.

Districte i veïns es van reunir dimecres passat però no van arribar a cap acord. Els segons plantegen mantenir la qualificació de zona verda, encara que es mostren disposats a acceptar un canvi si s'elabora un pla d'equipaments. Si tiran endavant, l'aprovació definitiva serà d'aquí a un any. Els treballs començarien entre el 2010 i el 2011, i l'edifici estaria a punt a principis del mandat vinent.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP