habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Habitatge està rebent peticions de promotors per llogar pisos que no venen - Mònica Cabruja
El Punt 04/04/08

També augmenta l'interès per fer blocs de protecció oficial.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge està rebent peticions de promotors perquè faci de mediador per llogar blocs de pisos que no venen, bàsicament en zones de segona residència. Aquests pisos s'haurien de llogar a un preu d'entre un 20 i un 30% per sota del preu de mercat. També ha augmentat el nombre de sol·licituds del sector per construir pisos de protecció oficial.

El moment de desacceleració ha comportat aquest major interès dels promotors pels habitatges de protecció oficial, segons va explicar ahir la secretària general d'Habitatge, Carme Trilla, en un acte a Girona. Hi ha promotors interessats a llogar, amb la mediació de la Generalitat, blocs que no venen i també s'ha incrementat el nombre de les peticions per fer habitatges de protecció oficial. «Hi ha capacitat productiva i una necessitat de mantenir l'activitat», va destacar Trilla. La secretaria general d'Habitatge manté que amb la nova figura de preu concertat hi haurà encara moltes més peticions per fer habitatge de protecció oficial.

Pel que fa al lloguer, Trilla va destacar que un dels reptes és potenciar el programa de cessió d'habitatges i millorar els resultats. La finalitat és incrementar el parc d'habitatges de lloguer a preus assequibles i donant facilitats als propietaris de pisos desocupats.



La secretària general d'Habitatge va presentar ahir la situació actual dels habitatges de protecció oficial a les comarques de Girona i les actuacions que s'estan fent. De les àrees residencials estratègiques que s'han aprovat, n'hi ha setze a la demarcació, on es faran 7.607 habitatges, dels quals 3.761 seran protegits. Pel que fa a noves promocions, a les comarques de Girona n'hi ha dinou de previstes pels pròxims dos anys. També s'han signat convenis amb diversos municipis per a la construcció de 305 habitatges, alguns dels quals es podran lliurar a partir del 2010.

En l'apartat d'ajuts al lloguer, l'any passat es van concedir 1.024 ajuts a les comarques de Girona, per un import de 2.160.288 euros. Dins el lloguer, s'ha posat en marxa recentment la renda bàsica d'emancipació per als joves. A la demarcació de Girona s'han rebut 972 sol·licituds i n'hi ha un centenar de resoltes, segons va informar la directora territorial d'Adigsa, Cristina Andreu.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP