habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Navas perdrÓ una plaša per guanyar pisos privats - David Placer
El Periódico 30/12/07

Ľ Els ve´ns afirmen que es quedaran sense llum i ventilaciˇ i anuncien una demanda judicial.
Ľ L'ajuntament explica que el solar tÚ permÝs d'edificabilitat des del 1976
.

El barri de Navas perdrÓ una plaša p˙blica, coneguda com la placeta de la Guineu, entre l'avinguda de la Meridiana i el carrer de Biscaia, on es construiran dos blocs d'edificis de vivendes privades. Els ve´ns ja han expressat les seves queixes perquŔ, a mÚs de renunciar a l'espai p˙blic, els blocs contigus tindran menys ventilaciˇ i llum.

Els afectats han comenšat a empaperar les fašanes amb pancartes de protesta contra una operaciˇ urbanÝstica que consideren agressiva amb els espais p˙blics i les vivendes adjacents. Acusen l'associaciˇ de ve´ns de donar suport a l'ajuntament i d'obstaculitzar les protestes ve´nals, i per aix˛ tenen previst interposar un recurs contenciˇs administratiu el mes que ve.

L'ajuntament recorda que la plaša compta amb permÝs d'edificabilitat des del 1976, quan va entrar en vigŔncia el Pla General MetropolitÓ, i que, encara que els governs anteriors han fet de l'espai una plaša p˙blica amb arbres i mobiliari urbÓ, sempre ha estat destinat a acollir vivendes.

PERMUTA DE TERRENYS
L'ajuntament va acordar l'any passat un intercanvi de terrenys amb l'empresa immobiliÓria Renta Corporaciˇn. El districte va voler aconseguir les instal.lacions de Can Fabra, que transformarÓ en equipaments per al districte. A canvi, la immobiliÓria va rebre la plaša de la Guineu, fins llavors de propietat municipal, i altres terrenys als barris de Sant MartÝ i Sant Gervasi.

El solar, que estÓ situat al costat de la sortida del metro, ja ha estat comprat per una altra empresa immobiliÓria, Metrovacesa, que cedirÓ uns 650 metres quadrats per a una petita zona verda. A canvi d'aix˛, l'ajuntament autoritzarÓ que els dos blocs puguin tenir tres i quatre plantes mÚs.

Els responsables de l'obra i els representants municipals han dit que tenen voluntat de negociar amb els ve´ns una soluciˇ al conflicte. "El procÚs ha sigut p˙blic i no havÝem rebut queixes fins ara. De totes maneres, intentarem dialogar per buscar solucions", va explicar a aquest diari Miguel ┴ngel Valdueza, gerent del districte de Sant Andreu.

AMB VISTA A UNA PARET Els ve´ns mÚs afectats resideixen als blocs que sˇn a tocar de la plaša. Les seves vivendes, que amb prou feines compten amb una finestra que doni a l'exterior, quedarien enfrontades a la futura construcciˇ. "Quedarem tapats. De vista tindrem una paret", explica Dolors PallarŔs, ve´na del bloc contigu.

"El mÚs greu Ús que si es construeix l'edifici, no hi haurÓ entrada d'emergŔncia per als bombers", explica Albert Mercadal, veÝ del carrer de Biscaia, 372. Els ve´ns del seu bloc ja han acordat pagar a parts iguals les despeses judicials que comportarÓ el procÚs contra la reforma urbanÝstica.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP