habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Navas perdrà una plaça per guanyar pisos privats - David Placer
El Periódico 30/12/07

• Els veïns afirmen que es quedaran sense llum i ventilació i anuncien una demanda judicial.
• L'ajuntament explica que el solar té permís d'edificabilitat des del 1976
.

El barri de Navas perdrà una plaça pública, coneguda com la placeta de la Guineu, entre l'avinguda de la Meridiana i el carrer de Biscaia, on es construiran dos blocs d'edificis de vivendes privades. Els veïns ja han expressat les seves queixes perquè, a més de renunciar a l'espai públic, els blocs contigus tindran menys ventilació i llum.

Els afectats han començat a empaperar les façanes amb pancartes de protesta contra una operació urbanística que consideren agressiva amb els espais públics i les vivendes adjacents. Acusen l'associació de veïns de donar suport a l'ajuntament i d'obstaculitzar les protestes veïnals, i per això tenen previst interposar un recurs contenciós administratiu el mes que ve.

L'ajuntament recorda que la plaça compta amb permís d'edificabilitat des del 1976, quan va entrar en vigència el Pla General Metropolità, i que, encara que els governs anteriors han fet de l'espai una plaça pública amb arbres i mobiliari urbà, sempre ha estat destinat a acollir vivendes.

PERMUTA DE TERRENYS
L'ajuntament va acordar l'any passat un intercanvi de terrenys amb l'empresa immobiliària Renta Corporación. El districte va voler aconseguir les instal.lacions de Can Fabra, que transformarà en equipaments per al districte. A canvi, la immobiliària va rebre la plaça de la Guineu, fins llavors de propietat municipal, i altres terrenys als barris de Sant Martí i Sant Gervasi.

El solar, que està situat al costat de la sortida del metro, ja ha estat comprat per una altra empresa immobiliària, Metrovacesa, que cedirà uns 650 metres quadrats per a una petita zona verda. A canvi d'això, l'ajuntament autoritzarà que els dos blocs puguin tenir tres i quatre plantes més.

Els responsables de l'obra i els representants municipals han dit que tenen voluntat de negociar amb els veïns una solució al conflicte. "El procés ha sigut públic i no havíem rebut queixes fins ara. De totes maneres, intentarem dialogar per buscar solucions", va explicar a aquest diari Miguel Ángel Valdueza, gerent del districte de Sant Andreu.

AMB VISTA A UNA PARET Els veïns més afectats resideixen als blocs que són a tocar de la plaça. Les seves vivendes, que amb prou feines compten amb una finestra que doni a l'exterior, quedarien enfrontades a la futura construcció. "Quedarem tapats. De vista tindrem una paret", explica Dolors Pallarès, veïna del bloc contigu.

"El més greu és que si es construeix l'edifici, no hi haurà entrada d'emergència per als bombers", explica Albert Mercadal, veí del carrer de Biscaia, 372. Els veïns del seu bloc ja han acordat pagar a parts iguals les despeses judicials que comportarà el procés contra la reforma urbanística.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP