habitatge públic
de lloguer
a les casernes
S'estanca el preu dels pisos de segona mà i se'n venen la meitat que fa un any - Eva Garcia Pagàn
El Punt 19/12/07

L'estudi dels API sobre l'evolució dels preus a la ciutat de Barcelona recomana comprar ara.

«La festa dels preus s'ha acabat.» El president del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, Joan Ollé, anunciava ahir que, amb els números a la mà, l'alça de preus en els immobles de segona mà ha tocat fons i es contindrà en els pròxims tres o quatre anys. Recomanava comprar. «Ara és quan el comprador ha de sortir», va avisar. I és que, en el darrer any, els preus s'han mantingut invariables en els diversos districtes de la ciutat de Barcelona i han baixat un punt en relació amb el trimestre anterior. Només Nou Barris, on els preus són encara els més baixos de la capital, ha registrat una puja dels preus forta, d'un 20%.

Els que es dediquen a la compravenda d'immobles de segona mà preveuen que, durant els pròxims quatre anys, els preus dels pisos s'estancaran a la ciutat de Barcelona. «La festa dels preus s'ha acabat», sentenciava Joan Ollé, president del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària, tot i que reconeixia que es podrien produir ajustos com ara el que ha viscut aquest darrer trimestre de l'any la zona de Nou Barris: mentre que totes les àrees de Barcelona creixien poc (màxim d'un 3%) o veien com els preus queien (màxim d'un -8%), a Nou Barris els preus dels pisos de segona mà s'encarien un 20%, xifra registrada durant les èpoques de major bonança immobiliària. Segons va explicar ahir Juan José Aguilera, president de l'Assemblea de Comprarcasa a Barcelona, «és un comportament atípic però que es justifica amb el fet que el diferencial del preu del metre quadrat amb altres zones de la ciutat era de fins a 3.000 euros, i ara aquest diferencial s'està reduint».

En total, els preus han experimentat descensos en sis dels onze districtes, en què destaquen les caigudes d'un 7% a la zona alta –que inclou Sarrià, Sant Gervasi i Pedralbes–, on el preu se situa en 6.564 euros el metre quadrat, i d'un 6% a Sant Andreu. Per contra, s'incrementen els preus en quatre districtes, com ara les Corts (+8%) i Gràcia (+6%).

De totes formes, els experts recomanen comprar. «Ara vénen tres o quatre anys de contenció de preus i és llavors quan el comprador ha de sortir, ha de mirar preus, comparar i comprar, perquè mai se sap quan tornarem a la situació d'increment dels preus», aconsellava ahir Ollé. El president del col·legi també reconeixia, però, que en el mercat de segona mà el que ven el pis sovint és poc elàstic a moure els preus i que «de vegades prefereixen llogar que no pas vendre a baix preu». De fet, les xifres recollides pel portal de venda de pisos Comprarcasa.com abonen aquesta tesi: a punt d'acabar l'any, s'estima que en el quart trimestre del 2007 s'han venut la meitat dels pisos que es van vendre durant el mateix període de l'any anterior, és a dir, 505 pisos enfront dels 1.015 immobles venuts un any abans. En tot l'any 2007 se n'hauran venut 2.233, contra els 3.498 pisos del 2006.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP