habitatge públic
de lloguer
a les casernes
BCN oferirà 800 pisos fins al 2011 en concessió de 75 anys - Albert Ollés
El Periódico 22/11/07

• La mesura, pionera a Catalunya, primarà qui necessita casa sobre qui inverteix.
• L'ajuntament tindrà la titularitat del sòl i en podrà abaratir el preu.


L'Ajuntament de Barcelona va passar ahir a l'acció amb vista a començar a modificar la imatge de bona voluntat però pocs resultats que ha caracteritzat la política municipal de vivenda dels últims temps. Un canvi de tendència que es va exemplificar en la presentació d'una mesura pionera a Catalunya per oferir pisos de protecció en règim de dret de superfície.

És a dir, una concessió de 75 anys que permetrà a l'ajuntament mantenir la propietat del sòl, abaratir-ne el preu entre un 5% i un 25% i, sobretot, primar el sol.licitant que necessita una vivenda sobre aquell que la busca com a inversió.

SIS ACCIONS
La iniciativa és una de les sis accions d'execució immediata que van donar a conèixer ahir el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, i el conseller delegat de Vivenda, Antoni Sorolla, mentre s'elabora --en un termini màxim de sis mesos-- el pla municipal de vivenda 2008-2016.

El nou règim només es posarà en pràctica en les promocions construïdes directament per l'ajuntament a través del Patronat Municipal de l'Habitatge que, a partir d'ara, no vendrà cap pis (amb l'única excepció dels reallotjats). Només els llogarà (un 70%) o els oferirà en concessió. Això redueix numèricament a 800 les noves vivendes que disfrutaran d'aquesta opció, de les 12.000 promeses per l'alcalde fins a l'any 2011.



"Barcelona torna a ser pionera fent un pas històric amb un impacte real que anirem ampliant progressivament, i que estem segurs que seguiran altres ciutats", va assegurar García-Bragado. Les persones que accedeixin a aquesta modalitat seguiran beneficiant-se de les ajudes fiscals, podran vendre el pis i deixar-lo en herència. Una vegada culmini la concessió, tindrà l'opció de negociar-ne la renovació. L'ajuntament, per la seva part, disposarà de més facilitats per controlar les transmissions.

PERMUTA PER VIVENDES
En les adjudicacions de sòl a altres operadors públics i privats, es primarà la permuta de terrenys per vivendes que augmentin el parc municipal de lloguer social. Precisament, de la resta d'accions destaca la constitució d'una borsa específica per atendre situacions d'emergència de les persones amb menys recursos, que no pagaran pel lloguer més del 30% dels seus ingressos.

Aquest fons parteix amb prop de 3.000 vivendes, i s'anirà nodrint d'un mínim del 5% (100 per any) de tots els pisos de lloguer de nova construcció que promogui l'ajuntament.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP