habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Un error en cadena deixa 5 joves sense pis protegit - David Placer
El Periódico 11/10/07

• Els interessats van ser inclosos en un sorteig exclusiu per a veïns del Poblenou.
• L'ajuntament admet l'error però culpa els afectats de no advertir-lo abans.


Almenys cinc guanyadors del sorteig de pisos de protecció oficial del febrer passat s'han quedat sense vivenda. Els afectats, residents a Sant Andreu, Nou Barris i l'Eixample, van ser inclosos en les llistes de pisos exclusius per a veïns del Poblenou. L'ajuntament, que els va canviar de barri per error, ara diu que no tenen dret al pis perquè els interessats no es van adonar de l'error dels responsables municipals.

El cas de Sergio Falder, un dels guanyadors del sorteig que ara s'ha quedat sense vivenda, publicat per EL PERIÓDICO diumenge passat, va despertar l'interès de quatre afectats més que van contactar amb aquest diari per evidenciar que no es tracta d'un fet aïllat, sinó d'un error municipal reiterat.

L'ajuntament, que reconeix el seu desencert administratiu, ha dit als cinc que no tenen dret al pis perquè no van presentar cap al.legació quan es van publicar les llistes provisionals del sorteig. "Vaig presentar sol.licituds per a tots els pisos per als quals complia requisits. Va ser l'ajuntament qui es va equivocar i són ells els que han de resoldre l'error", opina Ester Caubet.

DENÚNCIES
Els cinc afectats han presentat recursos davant l'ajuntament. Silvia Salar, una altra beneficiària del sorteig, va anar més lluny i va portar el seu cas al Síndic de Greuges, que en tramita la denúncia. "Si la sol.licitud mateixa té la meva adreça, no entenc com es poden equivocar i enviar-me a un altre barri", explica.

Miguel Ángel Blanco, de 30 anys, veí de Bon Pastor que encara viu amb els pares, assegura que se sent enganyat i defraudat pel sorteig municipal. "Si no em donen aquest pis, no podré accedir a cap altre pel meu baix sou", diu.

Darwin Orlando Molina, de Nou Barris, que va obtenir el lloc número 15 en el sorteig, té poques esperances de poder accedir a aquest pis. "La meva mare i la meva germana van anar a reclamar unes quantes vegades, però la resposta sempre és la mateixa: que no estic empadronat al Poblenou i per això no tindré el pis", explica.

Els cinc joves coincideixen que les oficines municipals de vivenda ofereixen una informació deficient. "No ens van dir mai quan i on sortirien les llistes provisionals", explica Caubet. "Hi vaig anar després del sorteig i em van comunicar que tot estava correcte. Poc temps després em van dir que no estava empadronada al Poblenou i per això em quedava sense pis", afegeix Salar.

L'ajuntament no ha pogut precisar quants beneficiaris del sorteig estan en la mateixa situació que aquests joves, que ara s'uniran per emprendre accions legals conjuntes contra els òrgans municipals.

La reserva de vivendes per als veïns del Poblenou ha molestat candidats d'altres zones. Les associacions de veïns del barri repliquen que els pisos assignats per al Poblenou suposen un acte de justícia en un barri castigat per dures operacions immobiliàries.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP