habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Gairebé 2.000 persones clamen pel dret a una vivenda digna - Sergi Estudillo
ElPeriódico 07/10/07

• La concentració es va repetir a les principals ciutats espanyoles.

Unes 1.800 persones, segons la Guàrdia Urbana, i unes 4.000 segons els organitzadors, es van concentrar ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, plena de manifestants i curiosos, per demanar el dret a una vivenda digna. La marxa va transcórrer sense incidents en un ambient molt festiu en què la música va ser protagonista. L'objectiu era fer-se escoltar i per aquest motiu el lema de la manifestació animava els participants a cridar "no tindràs una casa en la puta vida", el mateix que es va repetir en altres ciutats espanyoles, com per exemple Madrid, durant tota la tarda.

Els organitzadors van promoure l'acte contra el Pla Nacional de Vivenda que va anunciar el Govern, ja que consideren que l'únic que farà és augmentar el preu dels lloguers i dels pisos. Afirmen que, a més, les ajudes econòmiques que ha anunciat el Govern "afavoreixen la política de la propietat".

Molts dels manifestants feien una crida a l'article 47 de la Constitució Espanyola, que estipula el dret dels ciutadans a una vivenda digna.Després de la concentració davant de l'ajuntament, es va iniciar una marxa, per la Via Laietana, rere una pancarta que deia: "La vivenda és un dret. Que no ens prenguin el pèl".

En el manifest que van llegir els organitzadors s'afirmava que el nou pacte "pretén fer creure a la població que resoldrà un problema que ells mateixos han creat". També van expressar malestar per l'especulació en la vivenda i van demanar a les administracions públiques que resolguin el problema d'una vegada perquè "els pisos compleixin la seva funció social".

Unes 1.800 persones es manifesten a BCN per reinvindicar el dret a la vivenda - EFE
ElPeriódico 06/10/07

"No tindrem una casa en la puta vida"

Unes 1.800 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat avui al centre de Barcelona en defensa del dret a la vivenda, secundant la convocatòria que ha realitzat la plataforma V de Vivenda en diverses ciutats espanyoles.

La manifestació, que s'ha celebrat sense incidents, ha tingut un to festiu i ha començat amb la desfilada de joves que tocaven tambors pels carrers del centre de la ciutat, a la vegada que portaven samarretes i globus grocs, així com pancartes amb lemes en contra de l'especulació i del Pacte Nacional de l'Habitatge, promogut per la Generalitat, que es firmarà dilluns que ve.

"No tindrem una casa en la puta vida"
Un dels portaveus de l'Assemblea per la Vivenda de Barcelona, Albert Sancho, ha explicat que han decidit promoure la convocatòria després d'un any i mig de mobilitzacions i perquè "amb aquest pacte i aquesta llei no tindrem una casa en la puta vida".

Segons el manifest elaborat pels membres de la plataforma, les mesures anunciades al Pacte només són "màrqueting preelectoral" i a més amaguen la filosofia de "destinar diners públics per afavorir encara més aquells que fins ara s'han enriquit especulant amb el dret fonamental a la vivenda".

"S'utilitzaran diners públics per perpetuar els beneficis milionaris que han obtingut els mateixos que ara firmen el pacte, a costa del patiment i de l'endeutament de la població", subratlla el manifest.

Problema sense resoldre
En opinió dels representants de V de Vivenda, el Pacte preveu destinar els pisos de nova construcció majoritàriament a la compra, aposta per la nova construcció i la devastació del territori, permet que els pisos de protecció oficial passin al lliure mercat després de 30 anys i faculta els promotors a vendre el 30% dels pisos de protecció oficial que construeixin.

"Gràcies a aquest pacte, accedir a una vivenda seguirà sent impossible i, el que és pitjor, pretenen fer creure a la població que resoldrà un problema que ells mateixos han creat", remarca el manifest.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP