habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Tornen les concentracions per un habitatge digne -
VilaWeb 06/10/07

Avui a la tarda, davant dels ajuntaments del país.
Segons "V d Vivienda", el pacte no resoldrà el problema de fons i contribuirà a fomentar l'especulació i la corrupció.

El col·lectiu V de Vivienda ha fet una crida a concentrar-se avui a les 19.00 davant dels ajuntaments del país per defensar, un cop més, el dret a l'habitatge i denunciar l'especulació urbanística. A Catalunya, la protesta servirà també per mostrar rebuig al Pacte Nacional per l'Habitatge 2007-2016 que el govern preveu signar dilluns. Segons V d Vivienda, el pacte no resoldrà el problema de fons i contribuirà a fomentar l'especulació i la corrupció.

En les últimes setmanes, el govern ha modificat la llei de l'Habitatge per mirar d'arribar a un acord amb els grups de l'oposició i amb els promotors i constructors.

El tripartit ha rebaixat alguns punts del projecte incial (pdf). Per exemple, a priori el projecte obligava a destinar per llei el 20% de sòl a habitatge protegit en totes les promocions privades de més de dos mil metres quadrats que es construeixin en un centre urbà. Però el govern ha arribat a un acord amb l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis (ACPE) perquè l'obligació sigui a partir de cinc mil metres quadrats.

Un altre punt que s'ha modificat és el que fa referència a la solidaritat urbana. L'article inicial fixava que tots els municipis de més de tres mil habitants tenien l'obligació de disposar d'un 15% d'habitatge protegit en un termini de vint anys. La redacció final parla dels municipis de cinc mil habitants.

Els promotors també demanaven que el pacte no expirés el 2016, sinó més tard, però aquest punt no ha estat acceptat pel govern. El pacte preveu la construcció de cent seixanta mil pisos socials en els pròxims deu anys.

CiU i el lloguer forçós
CiU ha dit que negociaria fins a l'últim moment per mirar de sumar-se al pacte però hi ha un punt que considera un osbtacle: el lloguer forçós. El tripartit manté la intenció de forçar els propietaris a llogar les cases que estiguin desocupades durant més de dos anys, una mesura que la federació es nega a acceptar. De fet, CiU ha condicionat l'aprovació de pacte a la supressió d'aquest punt.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP