habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Caixa Catalunya i el Consorci de la Zona Franca construiran 500 pisos protegits - Rosa M. Bravo
El Punt 10/07/06

...Proviure CZF serà un instrument àgil que assegurarà la titularitat pública de les edificacions
–al Consorci de la Zona Franca hi estan representats l'Estat i l'Ajuntament.

El Consorci de la Zona Franca i Caixa Catalunya construiran 500 pisos protegits de lloguer sobretot per a gent jove en cinc solars cedits per l'Ajuntament o bé comprats per les dues entitats. El consorci i Caixa Catalunya van signar ahir la constitució de la societat Proviure CZF, participada al 50% per cadascuna de les signatàries, amb l'objectiu de tenir edificats els 500 habitatges el 2009. Encara s'estan estudiant els solars, cadascun dels quals tindrà 100 pisos.

Els habitatges seran de lloguer, adreçats especialment als joves però també a la gent gran. Els pisos tindran entre 40 i 45 m² i un preu d'uns 200 euros, segons les tarifes actuals. Les condicions per adjudicar-los seran les mateixes que qualsevol promoció pública de la ciutat, i el període de lloguer serà de cinc anys.

El president del comitè executiu del Consorci de la Zona Franca, Manuel Royes, va explicar ahir que l'organisme ha decidit abordar la construcció de pisos, que se suma a la intervenció en sòl industrial i en oficines, «per la manca d'habitatge assequible, especialment per als joves».


El president de Caixa Catalunya, Narcís Serra, va valorar que l'entitat té una bona experiència en la construcció d'habitatge públic i de lloguer a través de l'empresa Proviure, que entre altres projectes té la construcció de 694 pisos protegits als terrenys de l'antiga caserna de Sant Andreu. Tanmateix, «no és fàcil que surtin els números quan fem pisos públics», i per això va destacar que Proviure CZF serà un instrument àgil que assegurarà la titularitat pública de les edificacions –al Consorci de la Zona Franca hi estan representats l'Estat i l'Ajuntament. Aquests 500 pisos formen part dels 10.000 habitatges protegits previstos en el pla d'habitatge 2004-2010 de l'Ajuntament.

L'alcalde, Joan Clos, va manifestar que assolira «aquesta xifra» i va explicar que un 35% dels pisos que es van construir a Barcelona l'any passat estaven protegits.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP