habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Centenars de joves es concentren per reclamar un habitatge digne - J.A.
AVUI 15/05/06

Manifestacions simultànies en diverses ciutats convocades per Internet i SMS.
Protesten contra l'alt preu dels pisos.

Les convocatòries via Internet i a través de missatges de mòbil (SMS) van tenir ahir un altre exemple en les protestes que van congregar centenars de joves en diverses ciutats de l'Estat espanyol. Els manifestants es queixaven contra l'elevat preu dels pisos i l'especulació immobiliària, alhora que reclamaven el dret a un habitatge digne i en condicions.

Entre les 60 ciutats que havien de participar-hi, una de les convocatòries més exitoses va ser la de Barcelona, on, segons la guàrdia urbana, s'hi van reunir unes 1.100 persones, la major part de les quals no tenien més de 30 anys. Van estar un parell d'hores assegudes al mig de la plaça Catalunya envoltats de pancartes amb lemes com No ens hipotequeu la vida o Menys especulació, més VPO.

Els joves també van construir una petita caseta de cartró que portava inscripcions en favor del dret a tenir un sostre assequible. La concentració es va dissoldre sense incidents.

A Madrid es van mobilitzar unes 1.200 persones, segons les autoritats, i a València, unes 500. A la resta de ciutats no es va passar en cap cas dels 300 participants.

La crida a la mobilització va ser anònima, tot i que nombroses organitzacions juvenils s'hi van adherir, en alguns casos per contrarestar un discurs que diu que els joves no es mobilitzen més que per organitzar macrofestes.

Escalada de preus
Un dels manifestos elaborats per la Plataforma per un Habitatge Digne acusa els successius governs "d'omissió de les disposicions de la Constitució espanyola", cosa que a parer seu ha motivat una escalada "desorbitada" dels preus dels pisos davant d'un augment moderat dels salaris.

Una de les queixes més repetides és que una parella de joves hagi de destinar fins al 60 per cent dels seus salaris a l'adquisició d'una vivenda, cosa que implica que la taxa d'emancipació respecte als pares sigui tan sols del 40 per cent. També denuncien la gran quantitat d'immobles buits.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP