habitatge públic
de lloguer
a les casernes

11.000 aspirants a 184 pisos per a joves - C.S.
AVUI 06/04/06

...un 1,6% dels joves aspirants a viure en un dels habitatges de promoció municipal de Barcelona que es van sortejar ahir
podran accedir al desitjat pis.

Onze mil joves per a 184 pisos. És a dir, un 1,6% dels joves aspirants a viure en un dels habitatges de promoció municipal de Barcelona que es van sortejar ahir podran accedir al desitjat pis. Ahir es va celebrar el primer sorteig d'habitatges per a joves a Barcelona dels últims tres anys. L'última loteria s'havia celebrat el 2003, i amb un entorn i una parafernàlia molt diferents. Aquella assignació va resultar polèmica per les bromes amb què es va amenitzar el sorteig celebrat al Teatre Victòria.

Les crítiques per la frivolització de l'accés a l'habitatge -el tercer problema de la ciutat segons les enquestes municipals- en aquell sorteig municipal han fet canviar força l'entorn del sorteig.

Només una quarantena de persones, elegides també per sorteig entre els 11.017 aspirants, van poder accedir ahir a l'acte i hi van exercir de testimonis. La resta podien seguir l'assignació dels habitatges i de les preferències de reserva per Internet, mitjançant una retransmissió simultània.

Es sortejaven 184 habitatges per a joves, de dues promocions. Una al Camp del Ferro de Sant Andreu, amb 140 pisos, i una altra a l'illa d'equipaments de Fort Pius. És l'aperitiu, ja que la major part dels habitatges que es construeixen en aquest mandat no es podran adjudicar fins d'aquí a uns mesos. L'Ajuntament promou prop d'un miler de pisos per a joves en diversos barris. La major part estan en obres i n'hi ha alguns en què encara s'està enllestint la tramitació.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP