habitatge públic
de lloguer
a les casernes

Barcelona sorteja 184 habitatges de lloguer per a joves, als quals s’havien inscrit 11.000 persones - M.S.
El Punt 06/04/06

La primera promoció d’habitatges sortejats s’està construint al carrer de Camp del Ferro, 1-7,
al districte de Sant Andreu, i consta de 140 habitatges.

La seu de Barcelona Activa va ser l’escenari ahir a la tarda del sorteig de 184 pisos de lloguer per a joves per als quals hi havia 11.000 sol·licituds. El jurat va extreure el número d’un primer titular i d’un de reserva, per si hi ha alguna baixa. La primera promoció d’habitatges sortejats s’està construint al carrer de Camp del Ferro, 1-7, al districte de Sant Andreu, i consta de 140 habitatges. La construcció pertany a Regesa –l’empresa promotora d’habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès–. L’altra és al carrer de Sardenya número 158, al districte de l’Eixample, i consta de 44 habitatges. Aquesta pertany a la fundació privada Família i Benestar. En aquestes dues promocions hi havia la reserva de 5 habitatges per a joves amb discapacitat, que també es van adjudicar ahir. La llista dels escollits es publicarà la setmana vinent i es podrà consultar des de qualsevol seu de les oficines d’habitatge de la ciutat o a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona (www.bcn.cat).

Els pisos sortejats són per a dues i tres persones, si la tercera és menor, i són d’uns 40 metres quadrats útils. Els lloguers són de rotació, és a dir, per un termini màxim de 5 anys. El gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme, Ricard Frigola, va explicar que aquests pisos estan pensats «per a l’emancipació dels joves i per a la formació de la família».

Els requisits demanats per optar a aquests pisos eren tenir uns ingressos familiars anuals inferiors als 28.205 euros o 29.077 en el cas de famílies de 3 membres; tenir com a màxim 35 anys, i haver estat dos anys, com a mínim, empadronat a Barcelona. Aquesta és la primera promoció d’habitatge de lloguer per a joves que es tramita a través de les llistes de persones interessades que van sol·licitar informació en alguna Oficina de l’Habitatge. En total es van enviar fins a 32.000 cartes personalitzades.

El 2003, aquest mateix tipus de sorteig va provocar un encès debat entre el govern municipal (PSC, ERC i ICV-EUiA) i l’oposició (CiU i el PP), ja que l’Ajuntament de Barcelona va organitzar un autèntic xou televisiu, protagonitzat pel presentador mediàtic Andreu Buenafuente. Aquest cop, el sorteig es va fer a porta tancada, al qual només van poder accedir 40 persones escollides per sorteig, dins de la llista de candidats, «per criteris purament pràctics», va explicar Frigola, que va insistir a dir que «no respon a una filosofia diferent ni a cap falta de transparència, sinó que ja no tenen sentit actes tan multitudinaris». Barcelona encara té 800 pisos d’aquest tipus per adjudicar.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP