habitatge públic
de lloguer
a les casernes

Plataformes ve´nals convoquen 10 manifestacions simultÓnies - Patrícia Castan
El Periódico 25/03/06

Ľ Protestaran dimecres contra plans "imposats" per l'ajuntament.

Almenys 10 manifestacions ve´nals se celebraran simultÓniament als carrers de Barcelona dimecres que ve, dia 29 de marš, a les vuit del vespre, contra la polÝtica "de fets consumats" practicada per l'ajuntament en diversos plans urbanÝstics i altres projectes.

Diverses plataformes de ve´ns afectats reivindiquen causes dispars, per˛ comparteixen la sensaciˇ generalitzada que el govern municipal els ha "imposat" mesures sense oferir cap mena de diÓleg ni consens previs, segons van denunciar ahir els portaveus dels col.lectius, entre els quals figuren les plataformes contra l'AVE pel centre de la ciutat i contra les narcosales.

Representants d'afectats de Riera- Viaducte de Vallcarca, Plataforma Salvem Vallcarca, ve´ns dels Tres Turons, d'AVE pel Litoral, Damnificats del Carmel, Plataforma Horta-Parc de l'Amistat, de Raval Sud i Arc del Teatre, Plataforma pel Soterrament de Sants, Associaciˇ de Ve´ns del Guinardˇ i Plataforma Vall d'Hebron van emetre ahir un comunicat conjunt i van anunciar la primera mobilitzaciˇ, que tindrÓ lloc dimecres que ve. Els portaveus van assenyalar que en el transcurs de les ˙ltimes hores han rebut noves adhesions d'altres col.lectius d'afectats, que possiblement augmentaran la xifra final de manifestacions.

NO ESCOLTATS
En la nota llegida per Toni Mateo, de la Plataforma de la Vall d'Hebron, asseguren que part de la ciutadania barcelonina estÓ "cansada de sentir-se desatesa i ignorada en aquells problemes que li sˇn mÚs pr˛xims".


Acusen l'Administraciˇ local de donar una falsa imatge de "dialogant" i exercir a la prÓctica "una polÝtica de fets consumats". El col.lectiu considera que algunes associacions ve´nals i la mateixa Federaciˇ d'Associacions de Ve´ns (FAVB) sovint "fan seus els arguments de l'Administraciˇ" i "reprimeixen i critiquen qualsevol indici de dissidŔncia".

Els afectats van admetre que aprofitaran el perÝode preelectoral per mirar de pressionar el govern local, per˛ van rebutjar que se'ls identifiqui amb cap grup polÝtic, va insistir Pere Vallejo, dels contraris al trašat de l'AVE.

Segons els portaveus reunits ahir divendres a la Casa Golferichs, el seu pas segŘent dependrÓ de la resposta que obtinguin de l'Administraciˇ. "Busquem conc˛rdia i diÓleg", va insistir Mateo. Tots ells sostenen que els recursos participatius implantats per l'ajuntament (consultes, f˛rums, consells ciutadans, audiŔncies...) no tenen en compte la veu de la ciutadania del carrer, que no sempre se sent representada per les associacions tradicionals.

La mobilitzaciˇ de dimecres, asseguren, compta amb el suport de milers d'afectats. Algunes, per la seva ubicaciˇ, amenacen de col.lapsar diferents punts de la ciutat.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP