habitatge públic
de lloguer
a les casernes

Plataformes veïnals convoquen 10 manifestacions simultànies - Patrícia Castan
El Periódico 25/03/06

• Protestaran dimecres contra plans "imposats" per l'ajuntament.

Almenys 10 manifestacions veïnals se celebraran simultàniament als carrers de Barcelona dimecres que ve, dia 29 de març, a les vuit del vespre, contra la política "de fets consumats" practicada per l'ajuntament en diversos plans urbanístics i altres projectes.

Diverses plataformes de veïns afectats reivindiquen causes dispars, però comparteixen la sensació generalitzada que el govern municipal els ha "imposat" mesures sense oferir cap mena de diàleg ni consens previs, segons van denunciar ahir els portaveus dels col.lectius, entre els quals figuren les plataformes contra l'AVE pel centre de la ciutat i contra les narcosales.

Representants d'afectats de Riera- Viaducte de Vallcarca, Plataforma Salvem Vallcarca, veïns dels Tres Turons, d'AVE pel Litoral, Damnificats del Carmel, Plataforma Horta-Parc de l'Amistat, de Raval Sud i Arc del Teatre, Plataforma pel Soterrament de Sants, Associació de Veïns del Guinardó i Plataforma Vall d'Hebron van emetre ahir un comunicat conjunt i van anunciar la primera mobilització, que tindrà lloc dimecres que ve. Els portaveus van assenyalar que en el transcurs de les últimes hores han rebut noves adhesions d'altres col.lectius d'afectats, que possiblement augmentaran la xifra final de manifestacions.

NO ESCOLTATS
En la nota llegida per Toni Mateo, de la Plataforma de la Vall d'Hebron, asseguren que part de la ciutadania barcelonina està "cansada de sentir-se desatesa i ignorada en aquells problemes que li són més pròxims".


Acusen l'Administració local de donar una falsa imatge de "dialogant" i exercir a la pràctica "una política de fets consumats". El col.lectiu considera que algunes associacions veïnals i la mateixa Federació d'Associacions de Veïns (FAVB) sovint "fan seus els arguments de l'Administració" i "reprimeixen i critiquen qualsevol indici de dissidència".

Els afectats van admetre que aprofitaran el període preelectoral per mirar de pressionar el govern local, però van rebutjar que se'ls identifiqui amb cap grup polític, va insistir Pere Vallejo, dels contraris al traçat de l'AVE.

Segons els portaveus reunits ahir divendres a la Casa Golferichs, el seu pas següent dependrà de la resposta que obtinguin de l'Administració. "Busquem concòrdia i diàleg", va insistir Mateo. Tots ells sostenen que els recursos participatius implantats per l'ajuntament (consultes, fòrums, consells ciutadans, audiències...) no tenen en compte la veu de la ciutadania del carrer, que no sempre se sent representada per les associacions tradicionals.

La mobilització de dimecres, asseguren, compta amb el suport de milers d'afectats. Algunes, per la seva ubicació, amenacen de col.lapsar diferents punts de la ciutat.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP