habitatge públic
de lloguer
a les casernes

Les plataformes veïnals denuncien desatenció -
AVUI 25/03/06

Les entitats es queixen que l'Ajuntament ignora les seves reclamacions.

Un grup de plataformes veïnals dels diferents 'barris' de Barcelona -entitats al marge de les associacions de veïns que es formen per queixar-se per problemes concrets- van denunciar ahir que l'Ajuntament "no ens escolta". En un comunicat firmat conjuntament aquestes entitats van denunciar la indiferència del consistori a les seves reivindicacions veïnals.

Entre les plataformes amb més projecció que ahir van participar a una trobada conjunta, hi ha AVE pel Litoral, l'Associació de Veïns Guinardó -que es queixen de la remodelació de l'avinguda Mare de Déu de Montserrat- i la Plataforma Vall d'Hebron -que va en contra la narcosala al barri. També la Plataforma pel Soterrament de Sants, Els Tres Turons, Veïns del Raval i l'Associació de Damnificats del Carmel.

Segons el comunicat, l'Ajuntament proclama "la mentida de l'actual participació ciutadana, però només dialoga amb aquells que alaben les seves decisions en qualsevol circumstància"..

Manifestació
Les plataformes van anunciar ahir que es manifestaran dimecres que ve a les vuit del vespre de manera simultània, tot i que cada col·lectiu ho farà a la seva zona d'influència. "Cada plataforma defensarà els seus continguts però el rerefons és comú: l'Administració té l'obligació d'escoltar la ciutadania i proporcionar solucions de consens".

Antoni Mateu, de la Plataforma Vall d'Hebron, va destacar que la unió de plataformes "no té cap color polític perquè cap partit les ha escoltat" i va advertir que "si no canvien molt les coses, el govern municipal pot trobar-se amb més d'una sorpresa al maig del 2007". Va reconèixer que, quan falta poc més d'un any per a les eleccions, augmenten les possibilitats de rebre les atencions dels polítics. Les plataformes es van voler desvincular de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, FAVB, a la qual van acusar de fer "seguidisme" oficial


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP