habitatge públic
de lloguer
a les casernes

Una desena de plataformes veïnals de Barcelona s'uneixen davant la indiferència de l'Ajuntament
Telenotícies 25/03/06

Una desena de plataformes veïnals de Barcelona han unit els seus esforços
per veure si així el govern municipal els presta atenció. Com que, segons diuen, l'administració no els escolta,
la setmana que ve han organitzat un dia -dimecres- de mobilitzacions conjuntes que amenaça de col·lapsar la ciutat.

El naixement de la plataforma està motivat també perquè diuen que no se senten representats per la FAVB, la Federació d'Associacións de Veïns de Barcelona. Els veïns que demanen l'AVE pel litoral, els contraris a la narcosala de la Vall d'Hebron o els de Sants, que exigeixen el soterrament de les vies del tren. Aquestes són algunes de les plataformes que han decidit treballar plegades per fer front a la "indiferència", diuen, amb què els tracta l'Ajuntament de Barcelona. També hi són els veïns dels Tres Turons, els del Raval i l'Associació de Damnificats del Carmel, entre d'altres.

Les plataformes han anunciat que s'han unit per denunciar les campanyes de l'Ajuntament per semblar una administració dialogant i pròxima, quan en realitat la pràctica habitual és exercir de manera sistemàtica una política de fets consumats, sense marge de maniobra per a la dissidència crítica. Segons el comunicat, l'Ajuntament proclama "la mentida de l'actual participació ciutadana, però només dialoga amb aquells que alaben les seves decisions en qualsevol circumstància".

Les diferents plataformes han anunciat que es manifestaran dimecres que ve, 29 de març, a les vuit del vespre i de forma simultània.

Cada col·lectiu ho farà a les seves zones d'influència per defensar els seus respectius continguts, però amb un rerefons comú: l'administració té l'obligació d'escoltar la ciutadania i proporcionar solucions de consens.

Políticament independents

Antoni Mateu, de la Plataforma de la Vall d'Hebron, ha volgut destacar que la unió de plataformes "no té cap color polític perquè cap partit els ha escoltat", encara que ha advertit que "si no canvien moltes coses el govern municipal pot trobar-se amb més d'una sorpresa al maig del 2007".

Mateu ha reconegut que quan falta poc més d'un any per a les eleccions, augmenten les possibilitats de rebre les atencions dels polítics, "perquè els polítics només s'acosten al ciutadà quan hi ha eleccions".

Les plataformes també s'han volgut desvincular de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i han denunciat "el seu seguidisme de l'administració municipal".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP