habitatge públic
de lloguer
a les casernes

Nou plataformes veïnals es manifestaran alhora a Barcelona - Mariona Sòria
El Punt 24/03/06

«Contra la mentida de la participació ciutadana.».

Nou plataformes veïnals de Barcelona s’han coordinat per manifestar-se el mateix dia a la mateixa hora, el pròxim dimecres, dia 29, a diferents punts de la ciutat. Cadascuna farà sentir la seva pròpia reivindicació però totes duran un lema conjunt: «Contra la mentida de la participació ciutadana.» En les concentracions, que es faran cap a les vuit del vespre, hi participaran associacions de diferents districtes: a l’Eixample, la plataforma AVE pel Litoral farà dues concentracions, a la Meridiana i al carrer Mallorca; a Horta-Guinardó, l’associació de veïns del Guinardó, l’associació de damnificats del Carmel, la plataforma Horta-Parc de l’Amistat i l’associació Els Tres Turons també es concentraran en diferents punts del districte. A Sants, els veïns de la plataforma per fer subterrànies les vies del tren estan citats a la plaça de Sants; al districte de Gràcia, la concentració la farà la plataforma Salvem Vallcarca, i a Ciutat Vella, els comerciants de l’associació Raval Sud faran una asseguda davant de la sala de venipunció de Drassanes.

Farts de no ser escoltats

Un dels organitzadors, el portaveu de l’AVE pel Litoral, Pere Vallejo, va explicar ahir que la idea es va gestar en una trobada entre plataformes, que, «farts de no ser escoltats per l’Ajuntament de Barcelona», van decidir mobilitzar-se simultàniament. «Ningú de cap plataforma entra a valorar les reivindicacions de les altres, però tots coincidim que la participació ciutadana que ven l’Ajuntament és una autèntica farsa», va advertir Vallejo. El representant de la plataforma de l’Eixample va explicar que ja ha rebut alguna trucada d’organitzacions veïnals de fora de Barcelona, com ara la dels habitants de Gavà, empipats pel soroll dels avions. Les plataformes no descarten organitzar, després d’aquesta trobada, altres mobilitzacions de manera conjunta.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Sant Andreu Per Les Casernes
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP