habitatge públic
de lloguer
a les casernes

El preu dels pisos continua disparat i creix un 16% - B.B.
AVUI 22/03/06

Els API expliquen que a les zones mÚs populars la demanda ja no tÚ potencial per assumir alces importants.
El cost del metre quadrat a Barcelona s'encarirÓ un 11% aquest exercici, segons les previsions.

El preu de l'habitatge a Barcelona estÓ aterrant molt lentament. El cost del metre quadrat de segona mÓ se situarÓ a finals d'aquest mes, segons les dades avanšades per la xarxa d'agents de la propietat immobiliÓria (API) de Barcelona, en els 4.574 euros, un 16% mÚs que un any abans. Aquest increment Ús tres punts per sota de l'augment interanual registrat al mes de desembre i les previsions dels API apunten que aquest exercici el preu de l'habitatge creixerÓ un 11%.

GrÓcia, Sants-Montju´c i la zona alta -denominaciˇ que comprŔn Pedralbes i SarriÓ-Sant Gervasi- sˇn els districtes que mÚs estan moderant el cost del metre quadrat de segona mÓ, amb alces interanuals d'entre el 13% i el 14%. En canvi, els preus continuen disparats a les Corts i Sant MartÝ, on el creixement interanual Ús d'un 20% i un 19%, respectivament. Sant MartÝ Ús actualment el barri de Barcelona que registra una activitat immobiliÓria mÚs gran, grÓcies als nombrosos projectes del Poblenou i de la zona del F˛rum.

Per altra banda, a Nou Barris i Sant Andreu s'ha produ´t en aquest trimestre un estancament de preus respecte al desembre. Malgrat l'alša interanual del 17% que registren tots dos districtes, el cost del metre quadrat ha caigut un 2% fins al marš a Sant Andreu, mentre que a Nou Barris no hi ha hagut cap variaciˇ. "Sˇn els barris mÚs econ˛mics de la ciutat i la demanda sembla que ja hi ha tocat sostre", va explicar ahir Xavier Garrigˇs, president de la xarxa d'agents de la propietat immobiliÓria Comprarcasa Barcelona. Altres districtes que en el primer trimestre de l'any tambÚ han vist el preu de l'habitatge alentit sˇn GrÓcia i l'Eixample dret, tots dos amb una alša del metre quadrat de l'1% respecte al trimestre anterior.


Les Corts, a l'alša
El districte de les Corts continua sent el que mÚs s'encareix ara mateix: en els tres primers mesos de l'exercici el cost del metre quadrat hi ha crescut un 9%, fins als 5.092 euros. La variaciˇ interanual de preus a la zona registra una alša del 20%, la mÚs elevada de tots els districtes de la capital catalana.

A Ciutat Vella l'augment tambÚ ha estat considerable i el cost del metre quadrat s'hi ha disparat un 8% fins al marš i ara arriba als 4.606 euros, amb una variaciˇ interanual del 15%. La zona alta -formada per Pedralbes i SarriÓ-Sant Gervasi- es mantÚ com la mÚs cara de Barcelona, amb un cost del metre quadrat de 5.527 euros, un 14% que un any abans.

"No hi ha bombolla immobiliÓria; la situaciˇ econ˛mica Ús bona, amb un PIB que creix des de fa anys i unes xifres d'atur a la baixa, cosa que fa que la gent s'atreveixi a tot", va explicar en la presentaciˇ d'aquestes dades Joan OllÚ, president del ColĚlegi d'Administradors de la Propietat ImmobiliÓria de Barcelona. Malgrat tot, OllÚ aposta per una ralentitzaciˇ dels preus "en un parell d'anys".

El president del ColĚlegi d'Administradors de Barcelona va aprofitar la trobada amb els mitjans de comunicaciˇ per aplaudir la futura llei del dret de l'habitatge que impulsa el govern de la Generalitat. La normativa regula la figura de l'agent immobiliari i obliga a tots els intermediaris de l'activitat a tenir un establiment obert al p˙blic i a figurar en un registre. "A Catalunya no es podrÓ fer de mitjancer immobiliari sense ser al registre i estan previstes sancions d'entre 3.000 euros i 900 euros per a qui no compleixi la normativa", va dir OllÚ.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP