habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La demanda segueix a l'alça a Barcelona tot i els preus - S.S.
El Periódico 09/12/05

Respecte als preus, Tecnigrama discrepa de les dades facilitades pel Ministeri de Vivenda i altres fonts del sector
que apuntaven a una clara tendència a la desacceleració.

La demanda de pisos nous a Barcelona torna a pujar, malgrat l'encariment dels preus, que han crescut un 21,2% entre el primer semestre de l'any 2004 i el primer del 2005.

Aquesta és una de les conclusions de l'informe anual de la consultora Tecnigrama, basat en mostres a peu de promoció des del 1986 i que és un dels utilitzats per l'Ajuntament de Barcelona.

En aquest període de temps el nombre total de vivendes en oferta ha passat de 2.703 a 2.649, amb una mida mitjana per promoció de gairebé 21 pisos. La xifra de vivendes sense vendre ha baixat de 947 a 914. El termini mitjà de venda d'un pis nou és ara de menys de 13 mesos.

Respecte als preus, Tecnigrama discrepa de les dades facilitades pel Ministeri de Vivenda i altres fonts del sector que apuntaven a una clara tendència a la desacceleració. Per contra, la consultora destaca que "el valor mitjà per metre quadrat construït incloent-hi la part proporcional dels elements comuns és de 5.082 euros", i això representa una pujada de sis dècimes de punt més que el que havia pujat l'any anterior.

El preu mitjà per pis es va situar en 508.460 euros "amb una pujada real de gairebé 70.000 euros". Davant aquests preus, la reacció del mercat ha estat "construir cada vegada pisos més petits" per mantenir la demanda.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP