habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Un pis a Barcelona ja costa 6.000 euros el metre quadrat - B. Badrinas
AVUI 16/11/05

Reducció de superfície
· Les immobiliàries opten per fer les vivendes més petites per minimitzar l'alça del metre quadrat forta demanda.
· Els habitatges de la capital catalana han doblat el seu preu en tres anys.

El preu mitjà d'un pis nou a Barcelona ja ha superat la barrera psicològica dels 6.000 euros, després de l'increment del 25% registrat en els últims dotze mesos. A finals de l'octubre passat, el cost mitjà d'un metre quadrat a Barcelona era de 6.065 euros, el doble que fa tres anys. L'anàlisi realitzada per la consultora Aguirre Newman, no obstant, remarca la tendència a la moderació a l'alça dels preus i recorda que l'any 2004 el cost del metre quadrat va pujar un 35%, i les previsions pel proper exercici són d'un increment del 10%.

Per minimitzar aquestes fortes alces, els promotors opten per fer habitatges cada cop més petits. La superfície mitjana s'ha reduït en cinc metres en els últims tres anys i ha passat dels 97,2 metres quadrats del 2002 als 92,1 metres quadrats registrats aquest exercici. Això ha permès que el preu d'un habitatge mitjà a Barcelona se situï actualment en 558.455 euros, un 14,4% més que dotze mesos enrere.

La gran demanda de pisos i la falta de sòl són les principals causes del fort increment. A Barcelona es construeixen 1,48 vivendes per cada mil habitants, quan la mitjana de la comunitat autònoma és de 25 habitatges. Els municipis de l'àrea metropolitana, per tant, aporten els pisos que necessita Barcelona.

La tendència que reflecteix l'informe es el d'una certa homogeneïtzació dels preus dels municipis de l'àrea metropolitana. De fet totes les localitats -excepte l'Hospitalet i Sant Just Desvern, que es beneficien de la seva proximitat a Barcelona- es mouen en una franja d'entre 3.000 i 3.700 euros. La zona més cara de la capital catalana continua sent l'Eixample -que comptabilitza les promocions de luxe que s'estan aixecant actualment al passeig de Gràcia-, seguida de Sarrià-Sant Gervasi.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP