habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'associació de veïns de Sant Andreu reclama part dels pisos de les casernes per a gent del 'barri' - David Marin
El Punt 01/11/05

L'Ajuntament de Barcelona ja ho va admetre al Poblenou.

La meitat dels prop de 2.000 pisos que es faran als solars de les antigues casernes de Sant Andreu seran de protecció i l'associació de veïns demana que una part important d'aquests pisos es reservi per a gent que viu a Sant Andreu i que no té prou recursos per accedir als preus de mercat de la zona. El preu de l'habitatge amenaça de trencar el teixit social i per això, afirmen els veïns, cal una reserva com la del Poblenou.

Ha estat una dolça derrota. Les entitats de veïns reclamaven que el cent per cent del miler de pisos que es podien fer a les casernes fossin de protecció. Al final, el govern municipal gairebé ha doblat la capacitat edificable dels solars, amb prop de 2.000 pisos, i un 50% seran de protecció. És a dir: no han aconseguit fer prevaldre el criteri d'ús públic i social de tots els solars, que eren del Ministeri de Defensa i que finalment i amb el beneplàcit de l'Ajuntament han anat a les mans del Consorci de la Zona Franca, que els explotarà comercialment. Però en xifres absolutes surten 816 pisos socials, molt a prop de la xifra de mil pisos socials reclamats a l'inici.

Potser per això ja no és la batalla principal a les casernes. «Continuem reclamant el 100%, però si aquí ja no és possible ho reclamem encara amb més raó per als plans urbanístics que vindran ara», explica el vicepresident de l'associació de veïns de Sant Andreu, Genís Pasqual. Només del pla Sant Andreu-Sagrera i de les operacions immobiliàries del TGV en sortiran uns 4.000 pisos en sòl d'origen públic, sobretot de Renfe.

Ara, per a les casernes, l'associació de veïns reclama que un percentatge dels 816 pisos socials siguin per a gent del 'barri'. Ho argumenta davant la necessitat d'aturar l'expulsió de veïns de Sant Andreu cap a zones més perifèrique i barates de la regió metropolitana.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP