habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Enfrontaments a BCN entre policies i manifestants contra la "violència immobiliària" - Efe
El Periódico 29/10/05

• Algunes desenes de joves protesten davant el saló Meeting Point Policies antidisturbis dispersen els manifestants.

Membres de la unitat antiavalots de la policia s'han enfrontat avui amb alguns joves que han participat en una manifestació contra la "violència immobiliària" davant el saló Meeting Point, a la plaça d'Espanya de Barcelona, quan els han llançat diversos objectes, segons fonts policials.

La manifestació, a la qual segons la Guàrdia Urbana han assistit unes 200 persones, ha començat a la plaça del Països Catalans i havia estat convocada per diverses organitzacions socials i veïnals de la capital catalana per protestar contra l'especulació immobiliària.

Els manifestants s'han dirigit, tallant el trànsit, cap a la plaça d'Espanya i han anat cap al saló Meeting Point, protegit per agents de la Unitat d'Intervenció Policial.

Segons fonts policials, alguns dels manifestants han llançat contra la policia objectes com cargols, claus, i fins i tot un contenidor amb fem, a més d'escopir i insultar els agents, que han intervingut per repel·lir l'agressió.

Més pisos socials i menys centres comercials
Abans d'aquests enfrontaments, uns joves han penjat a l'antiga plaça de toros de Les Arenes, a la mateixa plaça Espanya i on s'està construint un centre comercial, una pancarta amb el lema "Més pisos socials i menys centres comercials".

Els manifestants volien expressar, amb motiu de la celebració del saló immobiliari, "quina és la Barcelona real, davant un esdeveniment que celebra i magnifica les empreses i les persones que estan fent impossible el dret a la vivenda i la vida als 'barris'".

Segons les dades dels moviments veïnals barcelonins, a la capital catalana es produeixen cada any 3.675 desnonaments i un mínim de 150 casos d'intimidació immobiliària, i a això hi afegeixen la pujada del preu de la vivenda.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP