habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Enfrontaments a BCN entre policies i manifestants contra la "violŔncia immobiliÓria" - Efe
El Periódico 29/10/05

Ľ Algunes desenes de joves protesten davant el salˇ Meeting Point Policies antidisturbis dispersen els manifestants.

Membres de la unitat antiavalots de la policia s'han enfrontat avui amb alguns joves que han participat en una manifestaciˇ contra la "violŔncia immobiliÓria" davant el salˇ Meeting Point, a la plaša d'Espanya de Barcelona, quan els han llanšat diversos objectes, segons fonts policials.

La manifestaciˇ, a la qual segons la GuÓrdia Urbana han assistit unes 200 persones, ha comenšat a la plaša del Pa´sos Catalans i havia estat convocada per diverses organitzacions socials i ve´nals de la capital catalana per protestar contra l'especulaciˇ immobiliÓria.

Els manifestants s'han dirigit, tallant el trÓnsit, cap a la plaša d'Espanya i han anat cap al salˇ Meeting Point, protegit per agents de la Unitat d'Intervenciˇ Policial.

Segons fonts policials, alguns dels manifestants han llanšat contra la policia objectes com cargols, claus, i fins i tot un contenidor amb fem, a mÚs d'escopir i insultar els agents, que han intervingut per repelĚlir l'agressiˇ.

MÚs pisos socials i menys centres comercials
Abans d'aquests enfrontaments, uns joves han penjat a l'antiga plaša de toros de Les Arenes, a la mateixa plaša Espanya i on s'estÓ construint un centre comercial, una pancarta amb el lema "MÚs pisos socials i menys centres comercials".

Els manifestants volien expressar, amb motiu de la celebraciˇ del salˇ immobiliari, "quina Ús la Barcelona real, davant un esdeveniment que celebra i magnifica les empreses i les persones que estan fent impossible el dret a la vivenda i la vida als 'barris'".

Segons les dades dels moviments ve´nals barcelonins, a la capital catalana es produeixen cada any 3.675 desnonaments i un mÝnim de 150 casos d'intimidaciˇ immobiliÓria, i a aix˛ hi afegeixen la pujada del preu de la vivenda.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP