habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Sant Andreu tindrà dos mil pisos nous a les casernes - Carles Sabaté
AVUI 20/10/05

La urbanització de l'antic solar militar trigarà 5 anys a El 60% dels habitatges seran de protecció.
Les administracions hi construiran una dotzena de nous equipaments.

Sant Andreu tindrà un nou barri. D'aquí a cinc anys estarà llest el barri de les Casernes. Dos mil habitatges i una dotzena d'equipaments es construiran als solars de les antigues casernes militars, a banda i banda del carrer Torras i Bages. El projecte d'urbanització presentat ahir preveu reservar per a equipaments el 68% de les 11 hectàrees que s'han reprojectat per part de l'arquitecte Manuel de Solà-Morales. El pla preveu construir 2.019 habitatges, un 60% dels quals de protecció.

El projecte va ser presentat dimarts al vespre als veïns de Sant Andreu amb una bona acollida, donat que s'han complert força de les demandes d'ubicació d'equipaments. Poques hores després, l'alcalde Joan Clos i el delegat especial de l'Estat al consorci de la Zona Franca, Manuel Royes, l'exposaven públicament. Les casernes, propietat del ministeri de Defensa, les va comprar el Consorci fa dos anys per 83 milions d'euros, quan estaven molt deteriorades i ocupades per centenars d'immigrants.



Es continuarà l'eix de Torras i Bages amb habitatges, els 11.000 m2 per a botigues i repartir la resta de pisos i equipaments transversalment. La zona verda (41.000m2), es concentrarà al costat de Gran de Sant Andreu. Clos destaca la mixtura d'habitatges i serveis de la zona: "És un pla molt pensat per evitar el buit que generen els barris especialitzats". Entre els equipaments, destaca l'escola, una llar d'infants, la biblioteca, un CAP, diversos pisos tutelats per a avis, pisos per a joves, un poliesportiu, un centre cívic i una residència d'estudiants. El CEIP -ara en barracons provisionals-, la llar d'infants, el CAP i els apartaments per als avis es tramitaran per via d'urgència i podrien començar les obres en mig any. La resta, haurà d'esperar més d'un any.

Pel que fa als 2.016 habitatges, n'hi haurà 816 a preu lliure, 415 en règim concertat (hi poden accedir les persones que no arribin a cobrar 6,5 vegades el sou mínim), 401 en règim de protecció i 387 per a joves i avis. L'accés als pisos de protecció el gestionarà el Patronat Municipal de l'Habitatge i hi podran accedir tots els barcelonins.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP