habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Ens aixequen la camisa -

Comunicat 19 d'octubre 2005
En primer lloc, volem tornar a deixar clar que no hi ha cap mena d’acord,
entre les Entitats del Grup Sant Andreu Per Les Casernes i l’Ajuntament de Barcelona, sobre les casernes.

Ahir dimarts 18 d'octubre 2005, l'ajuntament de Barcelona va presentar a Entitats (no pas totes) de Sant Andreu de Palomar el projecte realitzat per l'arquitecte Sr. Solà Morales.

La primera impressió és de presa de pèl disfressada de maravella. Bé és veritat que encara no tenim a mans el Projecte per a poder estudiar-lo i confirmar aquesta primera impressió dels que hi van assistir.

Com fent-nos un gran favor van afirmar que els habitatges públics seran un 60% dels que es construeixin, que passarien a ser-ne 2000 per comptes dels 1000 de que parlaven en principi i que això ho fan perquè són més bons que el pa amb tomaquet i pernil, ja que 'la llei' només els obliga a fer un 30 % d'habitatge públic.

Això ja deixa clar que la reacció andreuenca a través del Grup Per Les Casernes ha fet el seu efecte, però, però, també, que si pensaven obtenir uns beneficis (?) de 90.000.000 d'€uros, ara n'obtindrien 180.000.000.
I que la seva mala fè segueix sent com quan van renunciar a adquirir terrenys a un preu "baix" -13.000.000 per la meitat- per acabar adquirint-los a la bestiesa de 83.000.000 per la totalitat, és a dir tornen a voler aixecar-nos la camisa amb mala fè al parlar de 60-40, quan en el 60% d'habitatge públic hi inclouen equipaments, què això és el que són els pisos 10HJ i els tutelats per a la gen major.


Així és que dupliquen els metres quadrats de sostre a edificar, amb la qual cosa dupliquen els seus beneficis privats i no fan cas a les necessitats i la voluntat dels andreuencs a l'insistir en que només la meitat, la meitat, no pas el 60% i molt menys el 100% que exigim, del que volen construir serà públic.
Altra cosa és que això arribi repercutir als andreuencs i les andreuenques, perquè un d'aquells senyors tan ben posats ja va deixar clar que tant dret a accés hi tindrien els de Gràcia com els de Sant Andreu de Palomar, perquè ell (i se suposa que també l'ajuntament, clar) considerava que Barcelona era Barcelona.

El projecte físicament, en general, no és mereixedor de rebuig, tret de les alçades d'entre cinc i catorze pisos que contempla. Un cop ens ho haguem pogut mirar i estudiar bé, farem un nou comunicat.

El Grup Sant Andreu per les Casernes portem més d'un any i mig lluitant pel 100% públic i ho continuarem fent.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP