habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Història de misèria i mobilitzacions -
El Punt 20/10/05

L'alt preu pagat per l'espai va fer posar el crit al cel tant a veïns com als grups de l'oposició...

La història d'aquests dos grans solars, situats a la frontera entre Barcelona i Santa Coloma de Gramanet, no és gens pacífica. L'any 2003, quan aquests encara pertanyien al Ministeri de Defensa, uns 1.000 immigrants, la majoria sense papers, va instal·lar-se a les antigues casernes, on vivien sense llum ni aigua. La situació es va desbordar i la policia va acabar desallotjant-los. Va començar, llavors, una mobilització veïnal pel futur de les casernes. Aquests demanaven equipaments i habitatge assequible per als joves. Demanaven que l'Ajuntament reclamés a Defensa que cedís l'ús dels solars. Finalment, va ser el Consorci de la Zona Franca qui va comprar l'espai per 83 milions d'euros.

L'alt preu pagat per l'espai va fer posar el crit al cel tant a veïns com als grups de l'oposició, CiU i PP. Ahir, el regidor de CiU Joan Puigdollers va assegurar que l'increment d'habitatges que preveu el projecte final busca «rendibilitzar la inversió que ha fet el Consorci» perquè l'increment de la densitat «generarà unes plusvàlues», que va demanar que reverteixin a la ciutat. La regidora popular Carina Mejías va lamentar que el projecte no s'hagi adjudicat mitjançant concurs.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP