habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Aprendre dels errors -
El Punt 20/10/05

...el va batejar com la segona Vil·la Olímpica. De fet, la trama de les futures casernes de Sant Andreu hi té una retirada.

Tot eren elogis, ahir, al projecte de Solà-Morales. L'alcalde, Joan Clos, va comentar, després de la presentació, que es notava que era un pla urbanístic «treballat i profundament urbanita», és a dir, digne de ser considerat de l'estil Barcelona. Tant és així que el va batejar com la segona Vil·la Olímpica. De fet, la trama de les futures casernes de Sant Andreu hi té una retirada. Els edificis que tenen façana a Torres i Bages fan una porxada per sota de la qual passa un carrer.

No es devia referir, però, a la poca densitat de població -molt per sota de la mitjana barcelonina- que té el barri dels Jocs Olímpics, i que alguna vegada ja ha criticat ell mateix. Tant l'alcalde com Manuel Royes, exalcalde de Terrassa i actual president del Consorci de la Zona Franca, van recordar vells projectes fracassats dels seus respectius municipis i en van citar uns quants. Segons Royes, ja se sap que la concentració d'habitatges protegits causa, amb el temps, «conflictes socials».

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP