habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Les antigues casernes de Sant Andreu de BCN acolliran 2.000 pisos, el 60% públics - europa press
El Periódico 19/10/05

Finalment, es construiran 2.000 vivendes, de les quals 800 seran de preu lliure,
415 de preu concertat --una figura a mig camí entre el protegit i el lliure-- i 401 de règim protegit ordinari.

El gran solar que ocupaven antigament les casernes de Sant Andreu de Barcelona, als dos costats del passeig de Torres i Bages, albergarà finalment uns 2.000 pisos, el 60% dels quals seran públics, així com 41.000 metres quadrats de zones verdes i 36.000 més per a equipaments, la xifra més elevada de qualsevol promoció executada fins ara.

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha presentat els detalls de la proposta de planejament per a aquestes 11 hectàrees de terreny, elaborada per l'arquitecte Manuel de Solà-Morales. El recinte estava ocupat per les casernes militars d'Artilleria i la Mestrança, que van caure en desús i van arribar a ser ocupades per fins a 1.000 immigrants, que van ser desallotjats fa tres anys.



Tantes vivendes com a la Vila Olímpica
El 13 de febrer del 2004, el Ministeri de Defensa va vendre els terrenys al Consorci de la Zona Franca (CZF), que va pagar per ells 83 milions d'euros i va acordar cedir l'espai de zona verda i equipaments a l'Ajuntament de Barcelona. En aquell moment, la intenció era construir un miler de pisos dels quals almenys la meitat serien protegits.

Finalment, es construiran 2.000 vivendes, de les quals 800 seran de preu lliure, 415 de preu concertat --una figura a mig camí entre el protegit i el lliure-- i 401 de règim protegit ordinari. A aquestes xifres, s'hi afegiran 387 pisos dotacionals més, és a dir, dirigits a joves i persones grans. En conjunt, suposa desenvolupar tantes vivendes com a tota la Vila Olímpica. Tots els pisos de promoció pública s'adjudicaran a través d'una llista única de sol·licitants i se'n reservaran alguns per reallotjar els militars retirats que encara viuen a la zona.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP