habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El Govern català promou 8.200 pisos protegits - Salvador Sabrià
El Periódico 14/10/05

Habitatge dedicarà 141,4 milions d'euros aquest any a programes d'ajuda per a la promoció i l'accés a vivendes protegides.

La Generalitat promou en aquests moments, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasol) 8.212 vivendes de protecció oficial (VPO) a Catalunya, de les quals 2.000 ja estan en plena fase de construcció. Aquesta última xifra duplica l'esforç de l'Executiu català per a la construcció de vivendes del 2003, l'últim exercici en què va governar CiU. Així ho va destacar ahir el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, en la presentació del balanç de l'actuació del seu departament.

El secretari general d'Habitatge, Ricard Fernàndez Ontiveros, va afegir que l'Incasol ha cedit sòl a cooperatives i fundacions per construir 4.600 pisos més fins al 2007. I va anunciar que la conselleria preveu altres actuacions que posaran en el mercat un total de 16.000 pisos de protecció en el període 2004-2007, una xifra que supera l'objectiu de 10.000 vivendes construïdes directament per la Generalitat que es va fixar al Pacte del Tinell.

Habitatge dedicarà 141,4 milions d'euros aquest any a programes d'ajuda per a la promoció i l'accés a vivendes protegides. Gairebé la meitat d'aquesta xifra (70 milions) són subvencions per als promotors de VPO, que permetran atendre les necessitats de vivenda d'11.000 famílies. La segona gran partida compromesa (62,3 milions) és per a ajudes a la rehabilitació, que arribaran a 15.583 famílies.

A aquestes xifres s'hi ha d'afegir 60 milions d'euros que ha pagat el Govern català per compromisos de vivenda adquirits abans del 2004 sense dotació pressupostària.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP