habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Milà reacciona al suspens en habitatge i recorda que el govern tindrà 12.000 pisos fets
o en obres el 2006
- Laura Rahola
El Punt 14/10/05

A banda d'aquestes obres, s'han destinat 141,4 milions d'euros en subvencions
perquè ajuntaments i promotors facin pisos de protecció oficial...

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va voler demostrar ahir, amb dades a la mà, que s'està complint la promesa que va fer el govern d'impulsar 42.000 pisos de protecció oficial aquesta legislatura.

Només una setmana després que s'hagin conegut els resultats de l'enquesta sobre la valoració de l'executiu català, que donaven a les polítiques d'habitatge la pitjor nota, amb un 3,73, Milà va presentar el balanç del seu departament en aquesta àrea.Abans de res, el conseller va recordar que les actuacions en d'habitage «són plans a llarg termini» que «no donen resultats immediats». Així, va recordar que el departament ha dedicat molts esforços a assegurar reserves de sòl per poder fer pisos de promoció, una mesura que només serà visible quan aquests pisos ja estiguin fets.

Tot i això, el conseller es va esforçar a donar números que demostrin que s'està complint la planificació per arribar a l'objectiu dels 42.000 habitatges. Una xifra que sortiria tant de pisos construïts directament pel govern com d'habitatge protegit fet per ajuntaments, cooperatives i promotors privats.Pel que fa al govern, estan en marxa (amb obra iniciada o subhastada) 3.310 habitatges, i 4.902 més ja tenen el projecte aprovat o ja s'ha obert el concurs per redactar-lo.

A banda, el departament prepara promocions per arribar fins als 12.000 habitatges, que hauran començat en el període 2004-2006.

El secretari general d'Habitatge, Ricard Fernández, va destacar que amb la planificació prevista el govern «farà el doble d'habitatge protegit» del que es feia fins ara, però va reconèixer que encara és insuficient perquè només es cobreix «la meitat de les necessitats de Catalunya».

A banda d'aquestes obres, s'han destinat 141,4 milions d'euros en subvencions perquè ajuntaments i promotors facin pisos de protecció oficial, o tinguin sòl per fer-los, i també en ajuts al lloguer i a la rehabiltiació.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP