habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Sarriŕ té els pisos de segona mŕ més cars de tot l'Estat, a més de 5.300 euros el m2 - Eva Garcia Pagan
El Punt 30/09/05

La companyia immobiliŕria de luxe Engel & Völkers obre una oficina a Barcelona i hi portarŕ la seu.
...les pujades més fortes s'han donat a Ciutat Vella (5,2%), Sant Martí (5%), Sant Andreu (4,9%) i Sants-Montjuďc (4,6%)...

El districte barceloní de Sarriŕ-Sant Gervasi té els habitatges de segona mŕ amb els preus més alts de tot l'Estat espanyol, segons va informar ahir el portal d'Internet Idealista.com en el seu anŕlisi de preus durant el tercer trimestre del 2005. Durant aquest període, l'import en obra usada s'ha encarit un 3,5% al conjunt de la demarcació de Barcelona, la qual cosa denota una correcció i moderació dels preus amb relació als registrats des de principi d'any. Ciutat Vella, Sant Martí, Sant Andreu i Sants-Montjuďc són els districtes barcelonins que han registrat els increments més grans, perň també són dels més econňmics.

Tot i que el preu es va encarir un lleuger 1,2% entre els mesos de juliol i agost d'aquest any, Sarriŕ-Sant Gervasi és la zona més cara de tot Barcelona, perň també del conjunt de l'Estat espanyol, segons el portal d'Internet d'intermediació immobiliŕria Idealistas.com. El preu mitjŕ del metre quadrat és de 5.311 euros i supera de llarg el de la resta de la ciutat (preu mitjŕ de 4.362 euros el m2). Després de Sarriŕ, els districtes més cars són les Corts (4.907 euros / m2), l'Eixample (4.628 euros / m2) i Grŕcia (4.413 euros / m2) i, a la banda contrŕria, són quatre les zones que tenen un preu inferior als 4.000 euros: és el cas de Nou Barris (3.410 euros / m2), Horta-Guinardó (3.592 euros / m2), Sant Andreu (3.636 euros / m2) i Sants-Montjuďc (3.829 euros / m2).

Cal tenir en compte, perň, que les pujades més fortes s'han donat a Ciutat Vella (5,2%), Sant Martí (5%), Sant Andreu (4,9%) i Sants-Montjuďc (4,6%), els dos últims, els més econňmics de la ciutat, la qual cosa indica que la demanda continua pressionant les zones més assequibles de Barcelona.

Als principals municipis de la demarcació de Barcelona, els preus han continuat a l'alça, perň per sota del 4%, un increment menor a les pujades de preu que hi va haver durant els sis primers mesos de l'any. Així, per exemple, Igualada ha registrat un increment del 2,5%, respecte al 12,4% del trimestre anterior; i a l'Hospitalet, es van encarir un 2,7% amb relació al 7,2% anterior. També a Badalona la pujada ha estat del 3,1%, menys de la meitat del trimestre anterior, que va ser del 7,8%.

Els municipis més cars són Sitges (4.224 euros / m2), Sant Cugat (4.222 euros / m2) i Esplugues de Llobregat(3.843 euros / m2).


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catňlica Obrera
MCJ
Moviment Cristiŕ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP