habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El Consorci de la Zona Franca recorrerà al crèdit per primer cop -
AVUI 25/07/05

Un dels principals projectes en què treballa el Consorci és la localització,
dins de la regió metropolitana de Barcelona, d'unes 200 hectàrees per ubicar-hi un port sec...

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona recorrerà per primera vegada en la seva història a finançament aliè per dur a terme el seu programa d'inversió de 783 milions d'euros en els pròxims cinc anys.

D'aquesta manera, segons ha afirmat a l'agència Efe el delegat especial de l'Estat al Consorci, Manuel Royes, aquesta entitat vol recuperar el seu paper de generador de nou sòl industrial per a l'economia catalana. En les seves paraules, "és necessari nou sòl industrial, no només per als usos tradicionals, sinó també per a l'activitat logística".

Així mateix, Royes ha explicat que l'actual escenari de tipus d'interès baixos els permet recórrer a crèdits en el sistema financer, cosa que suposa una novetat per a una institució que sempre ha utilitzat recursos propis per als seus projectes.

Com a norma general, en aquells projectes en què no estigui acompanyat per socis privats, el Consorci cobrirà un 25 per cent de la inversió per mitjà dels seus fons propis -la institució té actualment una tresoreria de 40 milions d'euros- i recorrerà a finançament extern per cobrir el 75% restant.

Un dels principals projectes en què treballa el Consorci és la localització, dins de la regió metropolitana de Barcelona, d'unes 200 hectàrees per ubicar-hi un port sec que permeti la sortida de mercaderies del Port de Barcelona per ferrocarril. El port sec, a banda de descongestionar el trànsit pesant de camions a l'àrea de Barcelona, allotjaria serveis i indústria de valor afegit, com ara magatzems logístics i centres de muntatge de peces.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP