habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Les dades de Vivenda palesen la desacceleració de l'alça de preus -
AVUI 21/07/05

L'augment de l'11% a Catalunya és dels més baixos.

El preu de l'habitatge va experimentar un creixement del 13,7% el segon trimestre de l'any, cosa que suposa un 1,8% menys respecte al mateix període de l'any passat. Segons la ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, aquestes dades evidencien que s'està produint una "desacceleració" dels preus i que el ministeri "està treballant en la direcció indicada per aconseguir un aterratge suau" perquè ningú es vegi afectat per una "caiguda brusca" dels preus. Aquest és el segon trimestre consecutiu que es produeix una desacceleració (el primer trimestre la davallada va ser de l'1,7%), per la qual cosa el director general d'Arquitectura i Política de Vivenda, Rafael Pacheco, també va qualificar de "molt positiva" l'actuació del govern. A més, va recordar que els últims 12 mesos es van iniciar un total de 72.170 habitatges protegits, un 13,2% més que el 2004 i un 32% més que la mitjana dels últims cinc anys.

Tot i aquest optimisme, el preu de l'habitatge segueix sent molt car: la mitjana del preu del metre quadrat de la vivenda lliure es va situar en 1.752,8 euros als primers sis mesos de l'any, que a Madrid va arribar fins als 3.741 euros per metre quadrat i 3.724,2 a Barcelona. En canvi, Catalunya, tot i tenir la segona ciutat més cara, s'ha situat com la tercera comunitat autònoma que ha experimentat un encariment interanual més baix de la vivenda lliure i la protegida, un 11,3% enfront el 20,9% de Castella - la Manxa, que ha patit l'encariment més alt.

Respecte a la construcció de minipisos, Trujillo va assegurar que "segueix defensant el plantejament perquè aquesta tipologia respon a una realitat de demanda de la societat espanyola, especialment dels joves que volen independitzar-se, però també d'altres col·lectius". Els pisos serien d'entre 35 i 40 metres quadrats a un preu de lloguer de 190 euros mensuals.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP