habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Un centenar de persones sense sostre de Barcelona viuran en 23 pisos tutelats per l'Ajuntament -
El Punt 19/07/05

Els pisos tant poden acollir persones soles com famílies.

Un centenar de persones sense sostre de Barcelona podran viure en 23 pisos d'inclusió social durant un període de sis mesos i amb suport socioeducatiu, segons va anunciar ahir el regidor de Benestar Social, Ricard Gomà. Es calcula que a Barcelona hi viuen unes 800 persones d'aquest col·lectiu. Un terç són immigrants.

La iniciativa, habitual en altres ciutats europees, és el primer cop que es posa en marxa a Barcelona i té per objectiu la integració social de les persones sense sostre. Set dels 23 pisos començaran a funcionar aquest mateix juliol i tres més entre setembre i octubre. L'Ajuntament preveu que el primer semestre de l'any que ve es posaran en funcionament els altres 13. Gomà va explicar que el programa s'anirà aplicant de manera progressiva «perquè no ens podem equivocar» i per poder corregir errors sobre la marxa. La inversió total del pla és d'uns 700.000 euros. El 2010 el programa podria estendre's a 50 habitatges.

Els pisos estan repartits per set districtes: sis a Ciutat Vella; sis a les Corts; quatre a Nou Barris; tres a Sant Martí; dos a Sant Andreu; un a Sants i un a Gràcia. Onze dels pisos pertanyen als serveis personals de l'Ajuntament; quatre els cedeix el Patronat Municipal de l'Habitatge i els vuit restants els aporta la Generalitat.

Els pisos tant poden acollir persones soles com famílies. Els usuaris hauran de superar una primera fase d'acolliment i tractament i signaran un contracte que inclou un pla d'inserció, un compromís actiu de treball personal i una clàusula segons la qual l'incompliment del contracte pot comportar la sortida del pis.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP