habitatge públic
de lloguer
a les casernes
BCN estrena els primers 23 pisos per a indigents - Albert Ollés
El Periódico 19/07/05

INICIATIVA PÚBLICA CONTRA LA MARGINACIÓ
• Donaran allotjament temporal a persones en situació de pobresa extrema.

Els primers pisos d'allotjament temporal per a persones sense casa ja són una realitat a Barcelona, que comptarà a partir d'aquest mes amb 23 vivendes per a marginats en situació d'extrema pobresa. Els pisos entraran en funcionament de manera escalonada (set al juliol, tres més fins a final d'any i els 13 restants el primer trimestre del 2006) i formen part del Pla Municipal per a la Inclusió Social, pioner a Europa i que preveu crear 50 pisos d'aquest tipus fins al 2010.

Segons dades municipals, 800 persones (un terç, estrangeres) viuen sense sostre a Barcelona de manera permanent. D'aquestes persones, unes 150 estan en una situació especialment delicada. Es tracta, en la seva majoria, d'indigents, immigrants en procés d'acollida i famílies monoparentals o amb menors en situació de risc.

Els beneficiaris d'aquesta iniciativa seran seleccionats per una comissió tècnica i hauran d'haver superat una fase prèvia de reinserció social. A més a més, firmaran de manera voluntària un contracte en què accepten que el període d'allotjament sigui temporal (sis mesos, renovables a un màxim d'un any) i la participació durant l'estada en un pla per millorar la seva situació.

El nou servei ofereix dos tipus de vivendes: compartides (per a persones soles i famílies monoparentals) i unifamiliars no compartides (per a les altres famílies).

SUPORT SOCIOEDUCATIU
En el cas dels usuaris individuals, comptaran amb suport socioeducatiu per consolidar actituds i habilitats de cara a viure de manera autònoma, facilitar el seu accés als recursos de la xarxa pública i associativa, i garantir una convivència positiva entre els companys de pis i amb l'entorn veïnal i comunitari. Pel que fa a les famílies, l'ajuda anirà dirigida a dinamitzar les relacions entre els diferents membres per fonamentar les relacions i incidir en el seu desenvolupament vital.

"L'objectiu és que les vivendes siguin un pont cap a l'autonomia d'aquestes persones", va explicar ahir el regidor de Benestar Social de l'ajuntament, Ricard Gomà. "Quan surtin, hauran d'estar en condicions d'accedir a la Borsa de Lloguer Social, que ofereix pisos a preus econòmics", va afegir.

Els 23 pisos estan distribuïts per set dels 10 districtes de la ciutat (queden pendents per a la pròxima fase l'Eixample, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi) i poden atendre un centenar de persones al mateix temps.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP