habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Barcelona guanyarà 882 places públiques de guarderia el 2006 - Jordi Casabella
El Periódico 08/07/05

• L'oferta creixerà un 27% amb la creació d'11 centres que rebaixaran el dèficit.
• L'ajuntament ha rebut 4.602 sol.licituds per cobrir 1.966 llocs.

El parc de guarderies municipals de Barcelona creixerà l'any que ve en 882 places, que s'afegiran a les 3.215 existents i elevaran l'oferta en un 27%. L'ampliació permetrà que la xarxa de centres educatius de l'ajuntament per a nens de fins a 3 anys creixi dels 52 actuals a 63. Tot i així, centenars de famílies seguiran sense poder ingressar-hi, ja que la demanda desborda l'oferta. De les 4.602 sol.licituds que s'han cursat per accedir a les guarderies al mes de setembre, més de 2.600 no poden ser ateses.

La regidora d'Educació, Marina Subirats, va insistir ahir en el fet que el servei és "molt apreciat i demanat i que, com més places es creïn, més demanda hi haurà". Malgrat que des del 2000 l'oferta ha anat augmentant, les peticions de matrícula no van deixar de créixer fins al 2004 i ara continuen estabilitzades. La regidora va assegurar que a la ciutat de Barcelona al voltant d'un 65% dels nens de 2 i 3 anys estan escolaritzats.

DISTRICTES DEFICITARIS
La situació és especialment deficitària en districtes com l'Eixample i Gràcia, on només aconsegueix accedir a un lloc públic un de cada quatre preinscrits. Tres de les 11 noves construccions estaran ubicades en aquestes dues zones, al CEIP Mallorca i l'Illa Myrurgia, totes dues a l'Eixample, i al carrer de Santa Rosa de Gràcia. La primera d'aquestes instal.lacions està previst que entri en funcionament el gener que ve.


Sants-Montjuïc i Nou Barris són els districtes amb una oferta més àmplia, fet que no impedeix que entre un 30% i un 40% de les demandes no arribin a prosperar.

El cost de les noves guarderies puja a 12,3 milions d'euros, 4,3 dels quals han estat aportats per la Generalitat, que també contribuirà a finançar-ne el manteniment, mentre que la resta és sufragada per l'ajuntament. Subirats va explicar que les arques municipals dedicaran aquest curs 12,9 milions més a la realització d'obres de reforma, ampliació i millora en la xarxa de centres públics de la ciutat, un pressupost que s'ha duplicat respecte al de l'any anterior.

ALTERNATIVES
El parc de guarderies públiques de Barcelona es limita pràcticament als equipaments de titularitat municipal. La Conselleria d'Educació disposa únicament de cinc centres per a alumnes de 0 a 3 anys capaços d'oferir 220 places i que han registrat, per al pròxim curs, 346 demandes. A aquestes peticions s'hi han d'afegir els 1.057 llocs que ofereix la xarxa de guarderies privades que es beneficien d'una subvenció pública, que han rebut 1.156 sol.licituds per al curs 2005-2006, segons les dades de preinscripció facilitats pel Consell Escolar Municipal.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP