habitatge públic
de lloguer
a les casernes
BCN i el Govern creen una borsa de pisos per a lloguer social -
El Periódico 08/07/05

• El preu té límit i els amos reben garantia de cobrament i de l'estat de la casa.

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat van firmar ahir un acord per crear una borsa de pisos amb lloguers socials, de cost limitat i destinats a persones amb rendes reduïdes.

L'objectiu de les dues administracions és aconseguir que part del parc de pisos buits existent a la ciutat --xifrat entre 20.000 i 25.000-- trobi un destinatari entre la població amb menys recursos i fomentar, alhora, el lloguer de les vivendes.

LA MEDIACIÓ
Per aconseguir-ho, l'ajuntament i la Generalitat facilitaran la mediació entre els inquilins i els propietaris, que compten amb una sèrie de garanties. Les administracions es comprometen que els propietaris rebin el pis en el mateix estat en què el van entregar als seus llogaters i els asseguren el cobrament del lloguer cada mes i el pagament de les despeses en cas de desnonament. El cost dels lloguers socials no pot superar en cap cas els 630 euros (unes 100.000 pessetes) ni els nou euros per metre quadrat.

L'ajuntament ja ha practicat aquesta mena de mediació en els últims cinc anys, en què, segons l'alcalde, Joan Clos, que va explicar l'acord, ha aconseguit que 200 pisos buits hagin trobat llogater. L'objectiu ara és duplicar aquesta xifra i aconseguir que 400 vivendes a l'any es destinin a la població amb menys recursos.

El consistori i el Govern donaran subvencions de fins a 18.000 euros (tres milions de pessetes) per als propietaris que vulguin rehabilitar finques antigues. Els inquilins potencials hauran de demostrar que tenen ingressos regulars i que no posseeixen cap vivenda en propietat. Rebran ajudes mensuals màximes de 240 euros (unes 40.000 pessetes) per al pagament del lloguer. El pressupost de la borsa de lloguer social serà, fins al 31 de desembre del 2006, de 532.332 euros (uns 88 milions de pessetes), dels quals la Generalitat aportarà el 60%, i l'ajuntament, el 40% restant.

Clos va animar els propietaris de pisos buits que els introdueixin al mercat de lloguer social. "No es faran rics --va advertir--, però seran solidaris". El conveni va ser firmat pel secretari d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández, el conseller delegat d'Adigsa, Miquel Bonilla, i el president del Patronat Municipal de l'Habitatge, el regidor Eugeni Forradellas.

LES GARANTIES
Fernández va afirmar que la inseguretat per part de l'arrendatari sol ser un dels principals obstacles per al lloguer de les vivendes. Forradellas va precisar que en aquests casos l'índex d'impagament és gairebé inexistent.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP