habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Deu noves guarderies públiques crearan 882 places a Barcelona - Carme Melià
AVUI 08/07/05

Tres escoles bressol s'obriran al gener i la resta seran operatives el setembre del 2006.
Tres mil infants no han trobat llar per al curs vinent.

La ciutat de Barcelona tindrà 882 noves places de guarderia repartides en deu escoles bressol de nova creació a partir del setembre de l'any que ve, tot i que 235 ja seran operatives a partir del gener. Per la regidora d'Educació de l'Ajuntament, Marina Subirats, l'increment de l'oferta és una "forta empenta" -tot i que encara insuficient- per poder fer front a les necessitats de les moltes famílies que es queden sense plaça a les llars d'infants de titularitat pública, on hi ha una demanda molt elevada. De fet, les últimes dades de preinscripció a les guarderies barcelonines van evidenciar que el 56% dels infants no van obtenir plaça en una escola bressol pública, ja que es van presentar prop de 5.000 demandes per a 2.166 places disponibles.

Les places que ja estaran en funcionament al gener corresponen a les llars d'infants de la Farinera, Nic i Mallorca. Les dues primeres estan situades als districtes de Sants-Montjuïc i Sant Martí, respectivament, i ja han fet la preinscripció dels alumnes. La tercera és a l'Eixample, una de les zones, juntament amb Gràcia, on la manca de guarderies públiques és més evident. Les altres set llars d'infants, amb un total de 647 places, es reparteixen per tota la ciutat i s'obriran el setembre del 2006.

L'augment de l'oferta educativa per a nens de 0 a 3 anys s'emmarca dins el conveni que l'Ajuntament i el departament d'Educació van signar el setembre passat per crear 1.200 noves places fins al curs 2007. En una primera fase, s'han previst les 882 places de les deu noves guarderies, que suposaran una inversió de més d'11 milions d'euros, dels quals el govern n'assumirà un 35%, és a dir, gairebé 4,5 milions.

En canvi, l'Ajuntament finançarà íntegrament el trasllat i nova construcció de l'escola bressol Llar d'Infants d'Horta-Guinardó. Les més de 300 places que faltaran per arribar a les 1.200 previstes correspondran a quatre llars d'infants que estaran disponibles per al curs 2007-08.

Obres a centres de primària
Així mateix, dins el pla d'inversions en centres escolars de la ciutat per al curs 2005-2006 que va presentar ahir Subirats, l'Ajuntament de la capital catalana durà a terme obres de remodelació, ampliació i millora en prop d'una trentena de centres d'educació primària que implicaran unes despeses de gairebé 13 milions, "més del doble del que es va invertir el curs passat". La regidora va remarcar que el govern invertirà també una quantitat equivalent per remodelar i rehabilitar altres centres docents de la ciutat, sobretot instituts.

Tot i que, en la majoria dels casos, els alumnes "conviuran amb les obres, amb rigoroses mesures de seguretat", no serà el cas d'una de les reformes municipals més destacades. L'escola d'educació especial Vil·la Joana, situada a Vallvidrera i amb un centenar d'estudiants, continuarà el pròxim curs per segon any consecutiu en espais cedits per un altre centre, mentre s'acaba el condicionament -pressupostat en més de tres milions- de les seves instal·lacions.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP