habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Ajudes milionÓries per a l'emancipaciˇ dels joves - Antonio M. Yagüe
El Periódico 01/07/05

Ľ El Govern destinarÓ aquest any 2.341 milions a fomentar l'accÚs a l'ocupaciˇ i la vivenda.
Ľ El Pla de Joventut 2005-2008 crearÓ oficines a les autonomies per informar sobre els trÓmits.

Ni se'n van de casa ni troben una ocupaciˇ adequada a la seva formaciˇ. Per afrontar aquests dos problemes i aconseguir una millor emancipaciˇ dels joves, el Consell de Ministres aprovarÓ avui un pla "integral i realista" fins a l'any 2008 al qual nomÚs el 2005 destinarÓ un total de 2.341 milions d'euros. La dotaciˇ dels anys segŘents dependrÓ de l'avaluaciˇ del present, va anunciar el ministre de Treball i Afers Socials, Jes˙s Caldera.

El pla, segons el ministre, ha estat elaborat tenint en compte les propostes i els objectius de 20.000 joves, el Consell de la Joventut, ministeris, comunitats aut˛nomes i municipis. TambÚ ha pres com a punt de partida l'informe Joventut a Espanya 2004 que va ser realitzat pel seu departament.

NOU MILIONS DE JOVES
Caldera va destacar que la iniciativa estÓ dirigida als nou milions de joves entre 15 i 30 anys. "El pla compta amb mem˛ria econ˛mica, Ús innovador, implica 12 ministeris i neix per ser complert", va subratllar.

Estructurat en 6 Órees, amb 34 mesures i 253 accions, i "en coherŔncia amb els principals problemes als quals s'enfronta la joventut espanyola", el projecte dedica mÚs del 90% del pressupost a formaciˇ, ocupaciˇ i vivenda. Per ministeris, el 92% es concentra en Treball i Afers Socials, Educaciˇ, Vivenda i Agricultura. No obstant, tambÚ es destinen partides a l'oci i la cultura, i per atacar problemes com l'elevat Ýndex d'embarassos no desitjats en adolescents, l'anorŔxia, la bulÝmia i malalties de transmissiˇ sexual.

LES PRIORITATS
Adequar l'ensenyament a les demandes laborals i facilitar l'accÚs a la vivenda sˇn les prioritats del pla, que es fa en col.laboraciˇ amb les comunitats aut˛nomes. Elles seran les encarregades d'executar els 2.341 milions, que seran repartits atenent els criteris de poblaciˇ juvenil (80%) i de desocupaciˇ i dispersiˇ geogrÓfica (20%). AixÝ, es concediran beques i ajudes amb la finalitat d'afavorir la igualtat d'oportunitats a l'accÚs als nivells postobligatoris i pre i postdoctorals, i d'acollida i integraciˇ social per a immigrants.

En matŔria de vivenda l'edat s'amplia fins als 35 anys i les ajudes es concreten en el pagament d'interessos (600 euros per a un preu mitjÓ de 90.000 euros anuals d'hipoteca), directes per a l'entrada de la compra d'una vivenda (10.000 euros si els ingressos no superen els 1.162 euros mensuals) o per a lloguer (fins a 2.880 euros a l'any).

OFICINES D'EMANCIPACIË
Segons la directora general de l'Institut de la Joventut (Injuve), Leire Iglesias, al setembre es crearan 17 oficines d'emancipaciˇ jove a les comunitats aut˛nomes. Per a la seva constituciˇ, el Govern destinarÓ 40.000 euros. Les autonomies cobriran les despeses de funcionament.

S'hi informarÓ sobre ajudes i trÓmits en matŔria de vivenda i es gestionarÓ una borsa de cases de lloguer. De l'asseguranša i la captaciˇ de clients se n'encarregarÓ l'Injuve. TambÚ es portarÓ a terme captaciˇ de treball per compte propi i compte aliŔ.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP