habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Trujillo inclou en el pla de la vivenda els pisos de 30 metres -
El Periódico 01/07/05

• Els immobles seran només de lloguer i es destinaran sobretot als joves.
• El programa 2005-2008 preveu fer 720.000 actuacions en total.

El pla estatal de la vivenda 2005-2008, que en principi aprovarà avui el Consell de Ministres, inclourà ajudes financeres per a la construcció de pisos d'un mínim de 30 metres i un màxim de 45 metres quadrats útils. Seran immobles que només es podran llogar i es dedicaran especialment a joves de menys de 35 anys, segons va anunciar ahir la ministra María Antonia Trujillo en la conferència sectorial amb els consellers de Vivenda de les autonomies.

El text del projecte que ahir es va debatre en la conferència sectorial i que fa referència a aquest punt no fixa concretament l'espai mínim d'aquest tipus de pisos, però assenyala que la superfície útil d'aquestes vivendes "no excedirà de 45 metres quadrats, incloent-hi, si escau, la superfície destinada a serveis comuns". I el mateix esborrany determina que aquests serveis no podran superar el 20% de la superfície total de les vivendes. El projecte inclou també dins de la superfície protegida "una plaça de garatge", sempre que ho requereixin les ordenances municipals.

La proposta de finançar pisos de 30 metres o poc més de superfície útil va aixecar una gran polèmica política quan la ministra va parlar per primera vegada d'aquesta possibilitat durant la celebració de Construmat, a la Fira de Barcelona. El saló incloïa una mostra de prototips de vivendes d'aquesta mida.

Des del primer moment, la ministra va deixar clar que es tractaria d'una opció més del pla de vivenda, sempre de lloguer, amb caràcter transitori i per a determinats col.lectius, com per exemple els joves.

El pla inclou altres mesures específiques per als joves. Atès el caràcter transitori de les ajudes al lloguer, el programa preveu que els menors de 35 anys que percebin ajudes per pagar l'arrendament, a partir del cinquè any tindran preferència per accedir a altres vivendes protegides en propietat.

MÉS BENEFICIARIS
Trujillo va destacar que el futur pla 2005-2008 preveu un total de 720.000 actuacions protegides, davant les 400.000 de l'últim aprovat pel Govern del PP. També va anunciar que serà "el de més dotació econòmica dels aprovats fins ara", però no en va concretar l'import total.

Els representants de les autonomies, tant les governades pel PP com pel PSOE, es van mostrar satisfets per les millores introduïdes en el pla respecte als anteriors, tot i que van criticar que es redueixin determinats tipus d'ajudes, com les que es donaven per sufragar una part de l'entrada.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP