habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Poblenou no està en venda! -
correu-e 28/06/05

Avui dimecres 23 de juny s'ha inagurat l'"Oficina de l'Habitatge" al barri de Poblenou.

Avui dimecres 23 de juny s'ha inagurat l'"Oficina de l'Habitatge" al barri de Poblenou. En aquest acte que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Barcelona Joan Clos i els regidors Xavier Casas i Francesc Narváez entre d'altres, un grup de veïnes han expressat el seu descontentament amb la política d'habitatge duta a terme pel consistori barceloní desplegant banderoles i fent crits "Poblenou no està en venda!", "Fora especuladors del barri!" i denunciant la falta d'equipaments públics al barri.

Des de la Coordinadora contra el 22@

EXIGIM:

· Que l'Ajuntament de Barcelona desenvolupi una veritable política d'habitatge social que impedeixi que les veïnes de Poblenou hagin d'abandonar el barri degut a l'elevadíssim preus dels pisos (la "protecció oficial" que ens ofereixen les institucions, està lluny de solucionar qualsevol problema; i és que un pis de 150.000- 180.000 €uros segueix sent inaccessible per bona part de veïnes i veïns).

· La desafectació per tal de garantir els habitatges, tallers i indústries existents al barri.

· Política fiscal que gravi amb impostos extraodinaris els habitatges o locals deshabitats o sense activitat. La despenalitazació de l'ocupació d'immobles abandonats que no hagin satisfet les càrregues contributives.

· Un pla integral d'habitatge públic i social en règim de lloguer, amb un preu no superior al 10% del salari. Pla que garantiria l'exercici del dret a l'habitatge , alhora que esdevindria una valuosíssima contribució al desenvolupament integral de Poblenou.

· Política fiscal i financera (derogació de l'IVA, subvencions, reducció de l'IBI en funció de l'antiguitat de la finca, ajuts,…) que afavoreixi la compra d'habitatge de segona mà.

· Suport econòmic per part de les institucions en la rehabilitació d'immobles.

L'HABITATGE ÉS UN DRET,

POBLENOU NO ESTÀ EN VENDA!

Coordinadora contra el 22@

www.poblenou.org/c22


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP