habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Una sentència amenaça un bloc de pisos -
El Periódico 26/06/05

IRREGULARITATS URBANÍSTIQUES A SARRIÀ-SANT GERVASI
• La llicència permet més plantes de les indicades a Penitents.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat a favor d'una demanda veïnal per irregularitats en la construcció d'una finca de pisos al número 53 del carrer de Collserola, al barri barceloní de Penitents, i ha emès una sentència que ordena la demolició de les plantes superiors del bloc perquè supera el límit d'edificabilitat que fixa la normativa.

La resolució, que ja ha estat recorreguda per l'Ajuntament de Barcelona davant el Tribunal Suprem, anul.la la llicència municipal d'obres que va permetre la construcció de l'edifici --que ja està acabat i on viuen unes 20 famílies-- denunciada per un grup de veïns el 1999.

Les protestes van començar l'estiu d'aquell mateix any davant l'alarma generada per la construcció d'una gran façana de 60 metres de llarg, més pròpia d'un carrer de l'Eixample que de la falda de Collserola, on està la zona afectada.

SILENCI ADMINISTRATIU
Els denunciants van sol.licitar al districte de Sarrià-Sant Gervasi la paralització de les obres, però no van rebre cap resposta, encara que es va modificar la llicència inicial dividint la façana en dos blocs.

Aquest canvi, segons els demandants, no va solucionar els problemes d'ocupació excessiva del solar i d'utilització errònia dels pendents del terreny per part de la constructora per guanyar altura. Per això, van presentar un recurs d'alçada davant l'ajuntament --també sense èxit-- en què demanaven que s'anul.lés la llicència pel fet de contravenir la normativa i emparar "infraccions manifestes i greus" per augmentar l'edificabilitat.

La sentència del TSJC indica que el pendent del terreny on es va construir l'edifici és del 48%, i no del 28% com va calcular l'ajuntament al concedir la llicència. Aquesta diferència redueix l'edificabilitat en una tercera part de l'actual, segons va explicar Jaume Ramon, un dels demandants, cosa que obliga a enderrocar diversos pisos.

Els veïns van reiterar la seva estranyesa davant la insistència de l'ajuntament a ignorar les seves queixes i la decisió de permetre la construcció del bloc. També van denunciar l'"arrogància" del consistori i els "impediments" que, segons la seva versió, els va posar durant tot el procés administratiu.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP