habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Les casernes de Sant Andreu seran la seu central d'Intermón a Catalunya - David Marin
El Punt 26/06/05

.
L'Ajuntament de Barcelona ja ha definit la majoria d'equipaments que aniran als terrenys de l'antic fortí militar.

Barcelona Intermón Oxfam traslladarà la seva seu als terrenys de les antigues casernes militars de Sant Andreu. Precisament, el lloc on es va produir un dels pitjors episodis d'urgència humanitària a la ciutat, amb més d'un miler d'immigrants ocupant els edificis de manera precària durant més d'un any. La seu d'Intermón és un dels equipaments que aniran al solar de les casernes. També hi haurà la comissaria dels Mossos d'Esquadra, un CAP i una residència sociosanitària, una altra per a gent gran, un escola de primària i una bressol, un equipament esportiu, una biblioteca i una residència d'estudiants, entre d'altres.

L'Ajuntament de Barcelona ja té un primer esbós dels equipaments que aniran al solar de les antigues casernes, després de discutir-los amb entitats cíviques del districte de Sant Andreu. Això no vol dir que hi estiguin d'acord. La comissaria dels Mossos d'Esquadra, per exemple, no agrada a la plataforma veïnal Sant Andreu per les Casernes. Aquest grup, que reuneix un parell d'associacions de veïns i altres col·lectius de Sant Andreu, preferiria la seu dels Mossos en algun altre indret del districte, ja que el solar de les casernes és un antic solar públic que va ser utilitzat com a fortí militar d'esquena a la població, i defensen ara que els seus usos haurien de revertir directament en els barris i no en l'administració.

La caserna dels Mossos és el que es va començar a construir primer. També s'ha fet una primera fase de l'escola de primària Eulàlia Bota, amb mòduls prefabricats per als alumnes dels primers cursos. Més endavant continuarà la construcció de tot el complex.

A més d'aquests dos equipaments, ja estan programats o amb assignació pressupostària municipal o de la Generalitat la residència sociosanitària, el nou centre d'assistència primària (CAP), una escola bressol, i una residència assistida i un centre de dia per a gent gran. A més, l'Ajuntament ja dóna per fet la construcció futura d'un equipament esportiu, una residència d'estudiants, un alberg juvenil, una biblioteca, un casal de 'barri' i, com a equipament privat, la seu central d'Intermón Oxfam.

Fonts de la companyia van confirmar dijous la intenció d'anar a les casernes, tot i que encara no s'ha signat el contracte, i que permetria fer el trasllat cap al 2007. Ara Intermón Oxfam té les oficines centrals al carrer Roger de Llúria.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP