habitatge públic
de lloguer
a les casernes
BCN obre l'oficina de l'habitatge i anuncia 416 vivendes protegides - Toni Sust
El Periódico 24/06/05

• El centre informarà els ciutadans sobre la compra, l'arrendament i la rehabilitació.
• L'oficina donarà prioritat a les dades sobre pisos públics i obrirà una borsa de lloguer assequible.

L'ajuntament va inaugurar ahir l'oficina de l'habitatge de Barcelona, amb què es proposa oferir informació i assessorament als ciutadans sobre l'accés a la vivenda, la compra i el lloguer de pisos, la rehabilitació i l'oferta en arrendament amb preus assequibles de cases que estiguin buides.

L'alcalde, Joan Clos; el primer tinent d'alcalde, Xavier Casas; i els regidors Eugeni Forradellas, president del Patronat Municipal de l'Habitatge (PMH), i Francesc Narváez, entre altres, van participar en l'acte, en què van ser presentats fins a 416 pisos protegits al districte tecnològic del 22@.

La nova oficina, ubicada al número 147 de la rambla del Poblenou, estarà oberta de dilluns a divendres i de nou del matí a sis de la tarda, i actuarà en xarxa amb altres que funcionaven només per als districtes de l'Eixample, Ciutat Vella, Gràcia i Sants-Montjuïc, que comptaran amb les mateixes bases de dades.

Els ciutadans compten amb tres vies per aconseguir dades sobre la vivenda. Poden acudir a l'oficina, trucar al 010 --disponible de dilluns a divendres i de vuit del matí a les 10 de la nit i des d'on, a més, es concerten anticipadament entrevistes al centre del Poblenou-- o visitar la web creada pel consistori per atendre demandes relacionades amb el sector: www.bcn.es/habitatge. En aquesta adreça es poden fer gestions sense desplaçar-se a les oficines existents, i sondejar, per exemple, les ajudes concedides per les administracions per a rehabilitació i les promocions de vivenda protegida existents. Els propietaris de pisos buits que els vulguin llogar a preus assequibles podran donar les seves dades a la pàgina web.

VIVENDA PROTEGIDA
Una de les funcions principals de la nova oficina serà informar sobre l'oferta de pisos de protecció oficial. L'ajuntament va aprofitar l'acte d'ahir per presentar 416 vivendes d'aquest tipus, totes previstes dins del districte tecnològic del 22@. Forradellas va anunciar la posada en marxa d'un fitxer únic d'habitatge públic a tot Catalunya.

El regidor d'ICV també va destacar que durant l'any 2004 les visites de ciutadans que van preguntar per la vivenda protegida es van incrementar en un 27%, circumstància que segons la seva opinió demostra que l'obertura de l'oficina era necessària.

Dels 416 pisos públics anunciats ahir, 105 seran promoguts per la cooperativa Projecte Habitat 2000 a la confluència dels carrers de Pujades i Fluvià. D'aquesta quantitat, 34 vivendes seran cedides, mitjançant una permuta, a l'ajuntament, que les dedicarà a lloguer protegit. Fins a 106 vivendes públiques més, obra de la cooperativa Portfont, s'erigiran al carrer de Bolívia. D'elles, 38 seran de lloguer.

El Patronat Municipal de l'Habitatge promourà 62 pisos a l'interior de l'illa envoltada pels carrers d'Almogàvers, Ciutat de Granada, i Roc Boronat.

Finalment, un acord entre el consistori i La Caixa permetrà la construcció de 143 pisos de lloguer per a joves al carrer de Pallars. Amb les 416 anunciades, hi ha 478 vivendes en projecte al 22@.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP