habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El pla de vivenda primarà les ajudes als joves - Salvador Sabrià
El Periódico 17/06/05

• El Govern subvencionarà el canvi de casa a parelles amb fills.

El pla de vivenda 2005-2008, que el Govern central està discutint actualment amb les diferents comunitats autònomes, primarà les ajudes als joves perquè puguin accedir a una vivenda, ja sigui de compra o bé de lloguer. La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, va explicar ahir a l'Hospitalet del Llobregat que el citat pla conté, per primera vegada, "un programa específic de vivenda per a joves".

En l'esborrany de reial decret del pla, aquest programa per a joves es recull en cinc articles dels 83 que conté el projecte. Les mesures proposades són subvencions de fins a 13.000 euros per pis als promotors de vivendes per a joves per a arrendament, que no excedeixin els 70 metres quadrats, incloent en aquesta superfície útil fins a un màxim de 14 metres quadrats destinats a serveis comuns. Per als llogaters, aquest esborrany preveu subvencions directes per ajudar a pagar la renda mensual que poden arribar fins a 2.880 euros a l'any, amb una durada límit de 24 mesos.

El pla també preveurà ajudes estatals directes a l'entrada per als joves que vulguin comprar un pis. Aquestes subvencions a fons perdut poden arribar fins a 10.000 euros en determinats casos.

Una altra de les novetats serà, segons va destacar la ministra Trujillo, "facilitar el canvi de vivenda protegida, des d'una vivenda més petita a una altra de més gran, a mesura que vagin canviant les circumstàncies personals dels receptors de les polítiques de vivenda, que majoritàriament són joves de menys de 35 anys". Aquesta mesura farà possible que els joves que disfrutin d'una vivenda protegida d'un tipus determinat es puguin traslladar a una altra de categoria superior sense haver de tornar les ajudes rebudes, com passa ara.

El Ministeri de Vivenda va informar ahir que aquest any invertirà 467 milions d'euros en mesures de suport directe per afavorir l'accés dels joves a una vivenda.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP