habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El nou barri de la Marina tindrÓ 11.000 pisos, la meitat protegits - Carles Sabaté
AVUI 03/06/05

La urbanitzaciˇ implica deu anys d'obres i inclou refer el passeig de la Zona Franca.
El primer equipament a punt, la caserna dels Mossos.

La meitat dels habitatges que es construiran al nou barri de la Marina tindran algun tipus de protecciˇ oficial. El ple de l'Ajuntament de Barcelona aprovarÓ aquest mes la transformaciˇ urbanÝstica d'aquest sector que implica la remodelaciˇ de 75 hectÓrees. El nou barri es desenvolupa al costat del passeig de la Zona Franca, i implicarÓ enderrocar diversos tallers i ind˙stries al voltant dels grups d'edificis de les col˛nies Santiveri i Auxiliadora. A canvi, l'Ajuntament hi promourÓ, durant la pr˛xima dŔcada, 11.000 habitatges, la meitat a preu lliure i l'altra en les diverses modalitats de protecciˇ.

La presentaciˇ als ve´ns del projecte va reunir ahir cinc regidors de l'equip de govern, amb Joan Clos al capdavant. L'alcalde va explicar-los que "volem que el nou barri vagi creixent amb habitatges i equipaments, per˛ tambÚ amb ocupaciˇ als baixos". L'Ajuntament proposa al Consorci de la Zona Franca que hi faciliti la ubicaciˇ d'ind˙stries, tallers i altre activitats comercials.

Si es preveu que el barri de la Marina aculli 30.000 nous habitants, tambÚ es pretÚn que hi hagi 10.000 llocs de treball.

Els blocs tindran set pisos d'alšada en el nucli central, nou els del carrer Foc i fins a onze els del passeig de la Zona Franca. El pla inclou la reorganitzaciˇ del passeig, per reconvertir-lo en bulevard, per˛ no es podrÓ fer fins que acabin les obres del metro (L9).

Pel que fa a equipaments, la caserna dels Mossos d'Esquadra del districte, situada al carrer Tortosa, s'inaugurarÓ aquesta tardor. La resta (escoles, llars d'infants, el mercat...) encara no tenen data d'execuciˇ.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP