habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Veïns de Sants es tancaran tres dies en una església
per reclamar més diàleg a l'Ajuntament de Barcelona
- David Marin
El Punt 19/05/05

Diuen que les relacions s'han deteriorat ara que arriben els projectes clau.

S'estan decidint moltes coses i de molta transcendència per al futur dels barris de Sants i hi ha veïns que no es resignen a fer el paper de comparses: durant tres dies es tancaran a l'església de Sant Medir per reclamar més diàleg a l'Ajuntament de Barcelona en assumptes com l'entrada del TGV, l'ampliació de l'estació de Sants i el futur del complex industrial de Can Batlló. «Es va crear una comissió per discutir d'aquestes coses i fa un any que no es convoca», es queixa un dels organitzadors.

La tancada tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juny a l'església de Sant Medir, un lloc on recentment també han fet tancades els immigrants que reclamen la seva regularització i els treballadors de Miniwatt. Aquest cop serà una protesta veïnal per la manca de participació que al seu entendre s'està donant en la societat civil en la transformació urbanística de la zona. «No es vol consensuar res amb els grups de seguiment que es van crear, estan ara decidint-ho tot sense tenir en compta l'opinió dels que hi vivim», afirma Josep Pons, president de la comissió de veïns de la Bordeta, una de les entitats convocants.

Els tres assumptes que més preocupen els veïns són les vies del tren, l'ampliació de l'estació de Sants i el futur del complex industrial de Can Batlló. L'arribada del TGV, que el Ministeri de Foment ha projectat per al 2007, és el motor que mou les dues primeres actuacions.

Les dues vies de l'alta velocitat que arribaran a Sants seran subterrànies, però la resta de les vies existents, que ara passen descobertes, només es cobriran amb un caixó de formigó. Els veïns volen que també siguin subterrànies.

Un altre dels projectes en què els veïns volen intervenir és l'ampliació de l'estació de Sants, que aprofitant la necessitat de reformar-se perquè hi arribi el TGV incrementarà també els seus espais per a usos hotelers i comercials. Pel que fa a Can Batlló, aquest complex industrial del segle XIX on encara treballen uns dos mil treballadors repartits en unes 200 empreses, està subjecte a un pla urbanístic que permetrà fer-hi pisos. Els veïns volen que també en surtin prou equipaments i zones verdes.

Poc diàleg amb la regidora
La tancada a l'església de Sant Medir és una mesura extrema que arriba per la pèrdua dels altres canals de diàleg amb l'Ajuntament. Josep Pons observa un greu deteriorament des de fa dos anys, quan Imma Moraleda, del PSC, va passar a ocupar la regidoria del districte de Sants-Montjuïc: «Tira pel dret sense preocupar-se pels interessos del territori, sinó de fer complir el que li diuen el partit i la casa gran», diu Pons.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP